Yumurta sarısı gözlerin şifası!

Uzun süre telefon ve bilgisayara bakan gözlerde zamanla ağrı ve kaşıntı ortaya çıkabiliyor. Devedikeni, yumurta sarısı ve gül suyu ise bu sorunu ortadan kaldırmaya yardımcı oluyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ağustos 2015 Güncelleme 20 Ağustos 2015, 00:08
Yumurta sarısı gözlerin şifası!

İÇİNDEKİLER

Modern ve teknolojik yaşamın beraberinde getirdiği telefon, tablet ve bilgisayarlar göz sağlığını ciddi anlamda tehdit ediyor. Kirli havanın yanı sıra uzun süre maruz kalınan loş ışık da gözleri tehdit eden diğer unsurlar arasında yer alıyor. Yorgun gözlerde ise, bulanık görme ve kuru göz gibi sorunlar da ortaya çıkıyor. Uzmanlar, bu sıkıntıya karşı doğal tedavi yöntemleri tavsiye ediyor. İşte onlardan birkaçı...

Papatya çayı: Papatya çayını buzdolabına koyun ve soğumasını beklemeye bırakın. Papatya çayı soğuduktan sonra 10 dakika süreyle bir pamuk yardımıyla gözlerinize uygulayın. Göz ağrısının hızlı iyileşmesi için günde 3 kere bu işlemi tekrar edin.

Salatalık: Salatalığın içerdiği mineraller, şişlik, tahriş ve göz kaşıntıları gibi problemleri etkili şekilde iyileştirir. Salatalığı iyice yıkadıktan sonra dilimlere doğrayın ve buzdolabına koyun. İyice soğuduğundan emin olduktan sonra salata dilimlerini 10-15 dakika boyunca gözlerinizin üzerine koyun.

Soğuk Süt: İskelet yapısı ve kemik sağlığı için oldukça faydalı olan süt göz ağrılarını gidermeye de yardımcı olur. Özellikle alerjilerin neden olduğu kaşıntılardan meydana gelen göz ağrılarını giderir. Soğuk sütle gözlerinizi masaj yaparak ovalayabilirsiniz. Ayrıca soğuk süte pamuk batırarak gözlerinize uygulayın, kısa sürede şiş ve ağrıların geçmesimi sağlayabilir.

Gül Suyu: Saf gül suyu gözlerdeki ağrıları tedavi etmek için birebirdir. Soğuk gül suyu gözlerdeki kaşıntı ve şişmeyi engelleyebilir. Günde en az iki kere gözlerinizi yıkayabilirsiniz.

Yeşil Çay: Yeşil çay göz ağrılarına neden olan iltihap ve kaşıntıları gidermeye karşı oldukça etkilidir. Aynı zamanda gözleri mikroplardan temizler. Bir fincan suda yeşil çayı kaynatın ve soğuması için buzdolabına koyun. Yeşil çay soğuduktan sonra, göz ağrısı veya kaşıntı, şişlik geçene kadar günde 2-3 kere gözlerinizse uygulayın.

Aloe Vera: Aloe vera özellikle kuruluktan kaynaklanan göz arılarını yatıştırıcı özelliği vardır, göz kuruluğunu gidermesinin yanında mikroplardan arındırır. Bir bardak suya biraz mürver çiçeği koyun ve kaynatın, daha sonra bu kombinasyonu buzdolabına koyun ve soğutun. Göz ağrısı geçene kadar günde iki üç kere gözlerinize uygulayın. Gözlerinizi kapatarak göz kapakları ve etrafını yıkayın.

Ham Patates: Ham patatesin cildi sıkılaştırıcı özelliği vardır, bu özelliğinden dolayı gözlerdeki kaşıntı ve iltihabı ortadan kaldırabilir. Ham patatesi yıkayın ve dilimleyerek buzdolabına koyun. Yatmadan önce dilimleri gözlerinize koyun. Bunu 3 gün devam ettirin.

TÜKETİLECEK GIDALAR...
1. Devedikeni: Kronik karaciğer hastalığının tedavisi için kullanılan devedikeni aynı zamanda, göz sağlığı için bulunmaz bir bitkidir.
2. Yaban mersini: İçeriğindeki mor pigmentler, göz sağlığı için faydalıdır. Uzmanlar, İkinci Dünya Savaşı sırasında, İngiliz askerlerin geceleri daha iyi görmek için yabanmersini yediğini belirtiyor.
3. Havuç: Katarakt, görme keskinliğinde azalma gibi sorunların tedavisinde ön plana çıkıyor. Sabah-akşam 1 bardak taze havuç suyu için.
4. Yumurta sarısı: Göz sağlığı için gerekli olan amino asit ve vitaminleri içerir.
5. Safran: Bilim adamları görme duyusunun azalmasını önlemek için safran tüketimini öneriyor.