Gribe yeşil çözüm

Soğuk kış günleri beraberinde enfeksiyon hastalıklarını da getirdi. Diyetisyen Nilay Keçeci gripten bronşite kadar bir çok hastalığı önlemek için yeşil biberi önerdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ocak 2015 Güncelleme 16 Ocak 2015, 02:11
Gribe yeşil çözüm

İÇİNDEKİLER

Soğuk kış aylarının iyice kendini hissettirmesiyle vücut direncinde düşüş görülüyor. Bağışıklık sisteminin zayıflamasıyla da enfeksiyon virüsleri vücuda yerleşiyor. Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci, bu tür havalarda soğuk algınlığı, grip, bronşit, nezle gibi bağışıklık sistemimizi kötü etkileyen hastalıkların yaşandığını belirterek, gribe karşı besinle 'dur' denilebileceğini söylüyor. Keçeci, gripten korunmak ve vücuda girmeye çalışan virüslere karşı kapıları kapatmak için şunları öneriyor:

Siyah üzüm: Güçlü bir C vitamini kaynağıdır. Gripten ve soğuk algınlığından korur. Hastalıklardan koruyucu etkisi vardır. Yeşil biber: Grip hastalığının en önemli ilacıdır. Ayakta atlatmak isteyenlerin başlıca besini olan yeşil biber, C vitamini içerir.

MAYDANOZ: Yüksek C vitamini içeriği bulunduran maydanoz, kış hastalıklarından kurtulmada etkilidir.

BROKOLİ : A, C, D, E, K vitaminleri ile demir, kalsiyum, potasyum gibi minerallerden zengindir. Hastalıklardan korunmada en güçlü savaşçıdır.

KUŞBURNU: Soğuk algınlığında C vitamini içeriğinin yanı sıra, romatizma, gut hastalıklarında da tedavi edicidir.

PORTAKAL : C vitamini içeriğinin yüksekliği grip ve nezleden korur.

SOĞAN, SARIMSAK: Soğan, soğuk algınlığı, grip, astım ve bronşit gibi hastalıklarda çok etkilidir. Sarımsak, kanı temizler, mikropları öldürür.

MANDALİNA:
Yüksek C vitamini etkisiyle bedenimizi hastalıklara karşı korur. Kan akımını hızlandırır.

NAR : C vitamini açısından çok zengin olan nar, hastalıklara karşı koruyucu, tedavi edicidir. Tüm enfeksiyonlara karşı koruyucudur.

KİVİ: İçerdiği vitamin ve minerallerle hastalıklara karşı koruyucudur. Vücut direncini artırır.