Sibirya soğukları geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Pazar gününden itibaren sibirya soğukları geliyor.

Giriş Tarihi 03 Ocak 2015, 00:00 Güncelleme 03 Ocak 2015, 13:32
Sibirya soğukları geliyor

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Samsun, Hatay, K.Maraş, Osmaniye, Bayburt ve Artvin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Bayburt ve Artvin çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar, yağış alan diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor.

Yurdun kuzeybatı kesimlerinde Hava sıcaklığının 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da buzlanma ve don olayı beklendiği belirtilirken, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Türkiye önümüzdeki haftayı ise oldukça soğuk geçirecek. Isı birçok yerde geceleri sıfır derecenin altına düşecek. Soğuğa yağış eklenecek.



BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile akşam saatlerinde bölgenin doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgrın, Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli olarak esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, doğusu çok bulutlu, Hatay, K. Maraş ve Osmaniye çevrelerinin akşam saatlerine kadar yağmur ve sağanak geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Düzce, Zonguldak ve Bartın Cumartesi öğleden sonra Zonguldak, Bartın ve Düzce çevrelerinin, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, iç kesimlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde Samsun çevreleri yağmur, öğle ve akşam saatlerinde Bayburt ile gece saatlerinde Artvin çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Malatya, Iğdır ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERİN HAVA SICAKLIĞI

BURSA: Parçalı ve çok bulutlu.(7)

ISTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmurlu.(8)

IZMIR: Az bulutlu.(9)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu.(14)

ANTALYA: Parçalı ve az bulutlu.(16)

MERSIN: Parçalı ve çok bulutlu.(15)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu.(4)

KONYA: Parçalı ve çok bulutlu.(6)

BOLU: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kar yağışlı.(2)

TRABZON: Parçalı ve çok bulutlu.(8)

ERZINCAN: Çok bulutlu, karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı.(6)

ERZURUM: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı.(1)

TUNCELİ: Çok bulutlu, karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı.(5)

DİYARBAKIR: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu.(9)

GAZİANTEP: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu.(9)

SANLIURFA: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu.(10)