Sedefin ciğerini sökün
Kesin sebebi bilinmeyen sedef hastalığıyla, doğru gıdaları seçerek baş etmek mümkün. Prof. Dr. Ziya Mocan, hastalara B6 vitamini zengini ciğer, sarımsak, Antep fıstığını öneriyor...

KİLONUZU KORUYUN
Ani kilo artışları sedefin artmasına neden olur. Bu nedenle ideal kilonuzu korumalısınız. Sıkı rejimlerden uzak durun, yavaş bir şekilde kilo verin. Mantar enfeksiyonları ya da boğaz enfeksiyonları tetikler. Beta-keratondan zengin ıspanak, marul, lahana, havuç, şeftali, kayısı gibi besinleri yiyin. Bunun yanı sıra C vitaminden zengin portakal, greyfurt gibi meyveler tüketebilirsiniz. B6 vitamininden zengin ciğer, sarımsak, Antep fıstığı ve E vitamini bakımından zengin kivi, mango, domates gibi yiyecekler yiyin. Eğer büyük stres altındaysanız B kompleksi takviyesi alın. Soğan, sarımsak, tavuk, deniz mahsulleri, buğday tohumu, kepek, ton balığı, domates ve brokolideki selenyum, sedefli hastalarda yaygın görülen pul pul kepeklere karşı yardımcı olur.