Meteoroloji'den buzlanma ve don uyarısı

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, yağışlar Kahramanmaraş, Bitlis, Van ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Giriş Tarihi 05 Aralık 2013, 00:00 Güncelleme 05 Aralık 2013, 12:07
Meteoroloji’den buzlanma ve don uyarısı

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin güneydoğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Kahramanmaraş ve Osmaniye çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, Kahramanmaraş, Bitlis, Van ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Rüzgar ise, kuzey yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.



BUZLANMA VE DON UYARISI
Sabah ve gece saatlerinde Marmara, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ile Doğu Anadolu bölgesinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı Meteoroloji dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.


BAZI İLLERDE HAVA DURUMU
İSTANBUL: Parçalı bulutlu.(12)

ANKARA: Parçalı bulutlu. (4)

İZMİR: Parçalı ve az bulutlu.(13)

ADANA: Parçalı bulutlu.(16)

ANTALYA: Parçalı ve az bulutlu.(17)

SAMSUN: Parçalı ve az bulutlu.(10)

ERZURUM: Parçalı bulutlu.(-4)

DİYARBAKIR: Parçalı Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu.(7)


BÖLGELERDE HAVA DURUMU
MARMARA: Parçalı bulutlu geçecek.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu, doğusu parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Osmaniye çevreleri yağmur, Kahramanmaraş çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı, zamanla kıyı kesimi çok bulutlu geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı, güney kesimleri çok bulutlu, Hakkari, Van, Bitlis ve Şırnak çevreleri aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak, doğusunun yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu geçecek.