Meteoroloji'den sevindiren haber

Sıcaklık kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 3 derece artacak.

Giriş Tarihi 09 Kasım 2013, 00:00 Güncelleme 09 Kasım 2013, 12:58
Meteoroloji’den sevindiren haber

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Adıyaman, Şanlıurfa, Elazığ, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; Mardin, Batman, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Diyarbakır, Bitlis ve Van'ın güney ilçelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege ile İç Anadolu'nun kuzeybatısında pus ve yer yer sis hadisesi görülebilecek.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege ile zamanla Batı Akdeniz'de kuvvetli olarak esecek.



KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışların; Mardin, Batman, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Diyarbakır, Bitlis ve Van'ın güney ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı Meteoroloji, ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerektiğini bildirdi.


BAZI İLLERDE HAVA DURUMU
İSTANBUL: Az bulutlu ve açık, sabah saatlerinde pus ve yer yer sisli.(18)

ANKARA: Az bulutlu, sabah saatlerinde pus ve yer yer sisli.(16)

İZMİR: Az bulutlu ve açık.(21)

ADANA: Parçalı yer yer çok bulutlu.(27)

ANTALYA: Parçalı bulutlu.(25)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu.(15)

ERZURUM: Parçalı yer yer çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı.(12)

DİYARBAKIR: Parçalı çok bulutlu ve sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; güney ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.(16)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU
MARMARA: Az bulutlu ve açık geçecek.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, doğusu yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu, güney ve doğusunun parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzeybatısında pus ve yer yer sis hadisesi görülebilir.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Elazığ, Tunceli, Erzincan ve Bingöl çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Bitlis ve Van'ın güney ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Şanlıurfa ve Adıyaman çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Mardin, Batman ve Siirt çevreleri ile Diyarbakır'ın güney ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.