İşte güneşten koruyucu yiyecekler:
Karpuz: Kırmızı rengini domates gibi likopen pigmentinden alıyor. Hücre yenileyerek, güneşin zararlı ışınlarına karşı cildi koruyor.
Renkli biberler: Kırmızı, sarı ve turuncu biberler, karotenoid olarak adlandırılan doğal pigmentler tarafından renklendiriliyor. Bu antioksidanlar A vitaminine dönüştürülüyor ve cilt hücrelerinizin çevresindeki ince yağ katmanının bozulmasını engelleyerek korumaya yardım ediyor.
Sarı yaz kabağı: Parlak rengini koruyucu karotenoidlerden alıyor. Tadı çok güzel olan kabak, cildi güneşten koruyor.
Domates: Doğal antioksidan pigmenti olan likopenler, domatese kırmızı rengini veriyor. Likopen, cilt hücrelerini yeniliyor.
Yeşil çay: Anti-kanser etkisi gösteren yeşil çayın "polyphenol catechins" adındaki antioksidan bileşenleri süper güçlü bir korunma sağlıyor.
Kakao: Kakaodaki flavanol isimli antioksidanlar, cilt hücrelerinizin korunmasına yardım ediyor.
Yaban mersini: Antosiyanin olarak adlandırılan antioksindanlar, cilde kalkan oluyor.
Zerdeçal kökü: Cildi yeniliyor.
Balık: Omega-3 yağ asitleri, cilt hasarını önlüyor.