Hemoroidi olana pırasa

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Nisan 2013 Güncelleme 25 Nisan 2013, 00:00
Hemoroidi olana pırasa

İÇİNDEKİLER

Pırasa bol vitaminleri, mineralleri ve çeşitli nitritleri ile midebağırsak rahatsızlıkları, deri hastalıkları, damar sertliği için son derece faydalı. Pırasa yemeği, bağırsaklara yumuşaklık verip pekliği gideriyor, hemoroidi olanları da rahatlatıyor. Uzmanlar, pırasa çorbasının, böbrekleri çalıştırıp idrar söktürdüğünü ifade ediyor.

Mide ekşimesine zencefil
Zencefil çayı iyi bir spazm önleyicidir. Mide kaslarını rahatlatarak, mide asidinin yukarı çıkmasını önler. Mide ekşimesine karşı, yemeklerden 20 dakika önce bir bardak zencefil çayı içilebilir. Ancak bu çayı mide hastalığı olmayanların tüketmesi önerilir. Zencefili hem kök hem toz halinde kullanabilirsiniz.

Adet sancısına kara alıç
Bu şifalı bitkinin, ağrı kesiciye benzer bir bileşimi var. Fincan başına 2 çay kaşığı kurutulmuş kara alıç ekleyerek bir çay yapın. 10 dakika kaynadıktan sonra soğutun, süzün ve için. Eğer şiddetli ağrılar çekiyorsanız, adet döneminizin birkaç gün öncesinden bu çayı içmeye başlamanız önerilir.

Karaciğere mahlep
Gülgiller familyasına ait mahlebin tohumları, çiçekleri ve yaprakları kullanılır. Şeker hastalığı ve karaciğer için faydalıdır. Karın ağrılarını ve böbrek sancılarını gidermek için kullanılır. Nefes darlığı ve astımlara iyi gelir. Balgam söktürücü özelliği vardır. İdrar tutukluğunu gidermekte de etkilidir.

Labada sütü artırır
200 türü olan labadanın insan sağlığına faydaları saymakla bitmez. Yeni doğum yapmış kadınlarda süt artırıcı özelliği vardır. Mide bağırsak rahatsızlıklarında kullanılır. Kan temizleyici etkisi bulunur. Egzama ve kaşıntı gibi deri hastalıklarında da etkilidir. Ayrıca iştah artırıcı özelliği de bulunmaktadır.

Böbrek dostu kuşkonmaz
Ödem ve şişkinliği gidermeye yardımcı olan kuşkonmaz tam bir böbrek dostudur. Kalp, karaciğer ve böbreklere olumlu etki yapar. Sindirim sistemi için faydalı, hazmı kolaylaştırıcıdır. Kuşkonmaz çorba ve zeytinyağlı olarak tüketilir. Böbrek hastalığı olanlar dikkatli kullanmalıdır.

Astımlılara gelincik
Gelincik çiçeğinin görüntüsü gibi sağlığa da güzel faydaları vardır. Nefes darlığı, astım ve bronşite iyi gelir. Öksürük kesici olarak kullanılır. Uykusuzluk çekenlerde de olumlu sonuç verir. Kusmayı engeller, boğmacada faydalıdır. Yanıkları iyileştirici özelliği bulunur.

Fasulye şekerin ilacı
Fasulye beden ve zihin yorgunluklarını giderir. Vücudun kuvvetlenmesini sağlar. Pankreas bezinin gereği gibi çalışmasına yardımcı olur. Şeker hastalığını önler ve kandaki şeker miktarını düşürür. Böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesine yardımcı olur. Karaciğer yetersizliğini tedavi eder.

Elma ye kabız olma
Günde 1 elma yemek doktoru evinizden uzak tutar. 2 elma kalp ve dolaşım sorunlarına karşı korur. Kolesterolü yok eder ve kabızlığı önler. Sindirimi kolaylaştırır. Artrit, romatizma ve gut hastalıklarına karşı da yararlıdır. Ekşi elma mide ve bağırsaklardaki gazı boşaltır.