Patlıcan kan yapıyor

Direnç deposu marul
Her yemeğin yanında tüketilmesi önerilen marulun faydaları saymakla bitmiyor. Marul, kalsiyum, bakır, çinko minerallerinin yanı sıra A, C, E, K ve B2 vitaminleri yönünden oldukça zengin. Vücut için direnç deposu gibi görev yapan marulu sofralarınızdan eksik etmeyin.
Haftada 2 kez brokoli
Brokoli; meme, prostat, bağırsak ve idrar kesesi kanserlerine karşı güçlü bir koruyucudur. Kemik ve diş yapısını güçlendirir. Kalp ve iskelet çalışmasını etkin kılan potasyum bakımından da zengindir. Hücre zarları ve DNA'sına zarar veren serbest radikalleri etkisiz hale getirir. Haftada 2 kez yemeye özen gösterilmesi önerilir.
Kivi cildi gençleştiriyor
Çok zengin bir C vitamini deposu olan kivi mutlaka tüketilmeli. A vitamini, potasyum, kalsiyum, demir ve magnezyumu da bol miktarda içeren kivi sindirimi kolaylaştırır, kabızlığı önler. Tansiyonu ve kandaki kolesterol bağışıklık sistemini güçlendirir. Yaşlanmanın ciltteki belirtilerini azaltır.
Yorgunluğa birebir...
Kızarmış yemezseniz kilo aldırmaz. Sindirimi kolaylaştırır, kabızlığı önler. Yorgunluğa karşı birebirdir. Bol miktarda C vitamini ve protein içerir. Halsizliğe karşı etkili. Vücuda enerji veren madde olan karbonhidrat içeren patates, C ve E vitaminleri ile beta karotin açısından zengin.
Gripten tere ile kurtul
Başta C vitamini olmak üzere birçok vitamin ve mineral içeren tere; karaciğer, böbrek ve bronşları çalıştırıyor, gribi geçiriyor, kan şekerini düşürüyor, kansızlığı gideriyor. Acı tadı ve diğer maddeleriyle mideyi çalıştırıp hazmı arttırıyor. Tere, kanı tazeliyor, kansere karşı koruyor.
Şalgam idrar söktürür
Şalgamın taş ve kum döktüğünü, bronşları boşalttığını, idrar söktürdüğünü ve pekliği giderdiğini söyleyen uzmanlar, bunun için yapraklarının salata şeklinde yenmesini öneriyor. Şeker hastalarının da şalgam yiyebileceği, ne kadar çiğ tüketilirse o kadar faydalı olduğu belirtiliyor.
Asabilere kestane...
Kestanenin kabuklarının suda kaynatılması ile elde edilen çay, ateş düşürür ve sinirleri yatıştırır. Meyvesi kasları kuvvetlendirir. Kan dolaşımını düzenler. Varis ve basur memelerinin meydana gelmesini önler. Karaciğer yorgunluğu ve şişliğini geçirir. Kansızlığı giderir.
Havuç kanser düşmanı
Haftada 5 kere yendiği takdirde kadınlarda kalp krizini, felç tehlikesini yüzde 68 oranında azaltıyor. Günde 2 havuç erkeklerde kolesterolü yüzde 10 oranında azaltıyor. Her gün yenen 1 havuç da akciğer kanseri tehlikesini yarıya indiriyor.