Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların genellikle yağmur ve sağanak, güney kıyılarımızda yer yer gök gürültülü sağanak, iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların; kuvvetli güneyli rüzgarla birlikte Muğla, Aydın'ın güney ve doğu ilçeleri, Antalya'nın Elmalı Kaş, Finike, Kumluca ve Kemer ilçeleri ile doğu kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor.
BİTLİS'TE 70 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI Bitlis'te önceki gün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle 70 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, İl Özel İdaresi ekiplerince kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için mücadele başlattığı bildirildi. Açıklamada, kapalı 70 köy yolunun ulaşıma açılması için 28 iş makinesi, 14 servis aracı, 8 yükleyici ve 10 ekiple çalışmalara başlanıldığı belirtildi. Öte yandan, meteoroloji yetkililerinden alınan bilgilere göre, kar kalınlığı kent merkezinde 30 santimetre yüksek kesimlerde ise 50 santimetreye ulaştı. Kar yağışının cumartesi gününe kadar devam edeceği, pazar ve pazartesi günü havanın güneşli olacağı ifade edildi.
BATI KARADENİZ'DE FIRTINA UYARISI Meteoroloji başta Batı Karadeniz olmak üzere fırtına uyarısında bulundu. Kış aylarının gelmesi ile Karadeniz'de etkili olan bora ve fırtına sahillerde etkili olmaya devam ediyor. Meteoroloji Bartın ve çevresinde Batı ve Güney Batı yönlerinde 4 ile 6 kuvvetinde esen rüzgarın bugün 6 ile 8 kuvvetine çıkacağını ve saatte 60 ile 75 kilometre hızla eseceğini bildirdi. Meteorolojiden gelen uyarı üzerine Bartın Belediyesi sabah saatlerinden belediye hopörlerinden yapılan anonsla vatandaşları uyardı. Bartın Belediyesi yaptığı anonsta, soba zehirlenmeleri, çatı uçmaları, ağaç devrilmelerine karşı vatandaşlarımızın dikkatli olmaları' konusunda vatandaşları uyardı. Batı Karadeniz'de devam eden fırtınadan dolayı Bartın Limanında bulunan yük gemilerinin seferleri aksadı.
KUŞADASINDA SAĞANAK YAĞMUR ETKİSİNİ ARTTIRDI Ege Bölgesi'nde devam eden sağanak yağmur, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde de sabah saatlerinde gök gürültülü sağanak olarak etkisini arttırdı. Önceki günkü fırtınanın zarar verdiği ana su borusundaki arızanın bir bölümü giderilse de ilçenin bir bölümünde su kesik. Belediye ekiplerinin, arızayı gidermek için çalışmaya devam ettiği belirtildi. Bu arada Kuşadası Körfezi'nde etkili olan fırtınada balıkçıların denize açılamaması sebebiyle balık fiyatları yükseldi. Meteoroloji yetkilileri, ilçede sağanak yağmurun hafta sonuna kadar devam etmesinin beklendiğini bildirdi.
BAZI İLLERDE HAVA DURUMU Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:
İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (11)
ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı (9)
İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (13)
ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (16)
ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Elmalı, Kaş, Finike, Kumluca ve Kemer ilçeleri ile doğu kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. (17)
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (13)
VAN: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı (4)
ERZURUM: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı (3)
DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (10)