Çözümün adresi: BiMER

Vatandaşın derdine derman için kurulan Başbakanlık İletişim Merkezi, İstanbul'daki evinden kaçan genç kızı bir ay sonra Ankara'da bularak annesine teslim etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ağustos 2010 Güncelleme 19 Ağustos 2010, 01:54
Çözümün adresi: BiMER

İÇİNDEKİLER

Vatandaşların sorunlarına çözüm için kurulan Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER), bu kez bir anneyi kızına kavuşturdu. Başbakanlık'ı bir ay uğraştıran çalışma İstanbul'da, kalbindeki üç pille yaşayan E.A. isimli bir annenin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği bir mektupla başladı. BİMER'e 2 Şubat 2010'da gelen mektupta E.A. sorununu şöyle anlattı: "Kızım bizi terketti. Polise gittim ama gün geçtikçe endişem daha da büyüyor. Kızım Ankara'da ama adresini bilmiyorum. Siz de bir babasınız, bana lütfen yardım eli uzatın. Çok çaresizim." Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla İçişleri Bakanlığı'na konu aktarılırken, bakanlık da Emniyet'i alarma geçirdi.

KARIŞ KARIŞ ARANDI
Genç kıza 25 Mart'ta Ankara Cebeci'de ulaşıldı. Genç kız reşit olduğu için yasal bir sorun ortaya çıkmadı, bu yüzden Başbakanlık'a bu kez de kızı evine dönmesi için ikna etmek düştü. Yapılan uzun görüşmeler sonunda genç kız, evine dönmeye ikna edildi.