Aslan rahat bir nefes aldı!

Spor Toto Süper Lig'de zirveden bir hayli uzaklaşan Galatasaray, sahasında Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmasında Akhisar Belediyespor'u 2-1 mağlup ederek rahat bir nefes aldı.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Aslan rahat bir nefes aldı!
Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası E Grubu ilk hafta maçında Akhisar Belediyespor ile karşılaştı. Türk Telekom Arena'daki mücadele, Sarı-kırmızılıların 2-1'lik üstünlüğü ile sonuçlandı.

Galatasaray'ın golleri 9. dakikada Umut Bulut ve 24. dakikada Bilal'den gelirken, Akhisar'ın tek golünü 49. dakikada Lua Lua kaydetti.

KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ ANLARI
9. dakikada Galatasaray, Umut Bulut'un golüyle öne geçti. Akhisar Belediyespor savunmasında Douglao, ceza sahası içinde uzaklaştırmakta geciktirdiği topu ayağından açınca, araya giren Umut, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0.

Aslan rahat bir nefes aldı!-1

19. dakikada Galatasaray, Umut Bulut ile bu kez önemli bir gol fırsatından yararlanamadı. Akhisar Belediyespor ceza sahası içinde Douglao ve Tolga Ünlü arasında yaşanan anlaşmazlık sonrası topu bir kez daha müsait durumda önünde bulan Umut, kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı yandan auta gönderdi.

24. dakikada Galatasaray, farkı 2'ye çıkardı. Soldan çalımlarla çizgiye inen Yasin Öztekin'in ortasında, penaltı noktasının hemen önünde gelişine sert bir vuruş yapan Bilal Kısa, topu filelere gönderdi: 2-0.

Aslan rahat bir nefes aldı!-2

Müsabakanın ilk yarısı 2-0 Galatasaray'ın üstünlüğünde tamamlandı.

49. dakikada Akhisar Belediyespor, farkı 1'e indirdi. Mervan Çelik'in pasıyla Galatasaray savunmasının arkasına sarkan LuaLua, sağdan ceza sahasına girer girmez yaptığı vuruşla, kaleci Cenk Gönen'in solundan topu ağlara gönderdi ve skoru 2-1 yaptı.

Aslan rahat bir nefes aldı!-3

87. dakikada soldan LuaLua'nın kullandığı kornerde, kale önünde müsait durumdaki Custodio'nun kafa vuruşunda, top üsten az farkla auta gitti.

Galatasaray, maçtan 2-1 galip ayrıldı.

SEMİH KAYA KORKUTTU
Karşılaşmanın 35. dakikasında kaleci Cenk Gönen ile çarpışarak yerde kalan Semih Kaya, sakat oyuncuların çokluğundan dolayı sıkıntı çeken sarı-kırmızılı teknik heyeti korkuttu.

Yerde kalmasının ardından acılar içinde sol dizini tutan oyuncu, sağlık ekibinin saha içinde ve ardından saha dışında yaptığı müdahalelerin ardından oyuna geri döndü.

Galatasaray takımı, Semih'in tedavisi sırasında bir süre 10 kişiyle mücadele etmek durumunda kaldı.

YÖNETİME TEPKİ
Galatasaray taraftarları, maç içinde sarı-kırmızılı yönetim aleyhine tezahüratlarda bulundu.

Son dönemde alınan başarısız sonuçların ardından Dursun Özbek yönetimine tepkili olan taraftarlar, müsabaka öncesi başladığı yönetim aleyhine tezahüratları maç içinde de devam ettirdi.

Taraftarların tepkisini atılan goller de engellemezken, Dursun Özbek yönetimi tezahüratlarla istifaya davet edildi.

SABRİ ISINIRKEN ISLIKLANDI
Sarı-kırmızılı oyuncu Sabri Sarıoğlu, devre arasında ısınmak için sahaya çıkmasının ardından taraftarların tepkisiyle karşılaştı.

Sahaya çıkmasının ardından ıslıklanan oyuncu, ısınma sırasında ayağına her top gelişinde tepki aldı. Taraftarlar, "Sabri içeri" şeklinde tezahüratlarda bulundu.

Öte yandan, taraftarlar ısınmak için sahaya gelen Aureline Chedjou ile Wesley Sneijder'u alkışladı.

HASAN KABZE'YE JEST
Akhisar Belediyespor'da kaptanlık pazu bandıyla mücadele eden Hasan Kabze, maç sonunda Galatasaray taraftarlarınca onore edildi.

Galatasaray'da 2005-2007 yılları arasında forma giyen Hasan Kabze, maçın bitiminde sarı-kırmızılı taraftarlarca tribüne çağrıldı.

İsteği kırmayan tecrübeli futbolcu, Odeabank Tribünü'ne giderek taraftarları selamladı ve formasını verdi.


Takvim Kaynak Tercihleri

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler