"Yoğun bir turizm sezonu yaşanacak"

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, bu yıl turizmde yoğun bir sezon yaşanacağını söyledi.

Giriş Tarihi 20 Nisan 2010, 00:00 Güncelleme 14 Ekim 2010, 16:54
Yoğun bir turizm sezonu yaşanacak

İÇİNDEKİLER

Sururi Çorabatır, geçen yıl dünyada yaşanan olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin turist sayısı açısından istenilen rakamı yakaladığına işaret etti. Dünyada kötü geçen 2009'un Türkiye için fazla zorlu geçmediğini kaydeden Çorabatır, ''Ancak 2010 yılı beklentimiz fazla. Alınan rezervasyonlar, fuarlardaki izlenimlere bakıldığında bu yıl yoğun bir turizm sezonu yaşanacak. Bu gelişmeler turizm adına sevindirici gelişmelerdir. Yeni turizm sezonunun tüm turizm sektöre ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum'' dedi.

Çorabatır, 2010 yılının final yılı olacağına dikkati çekerek, ''Bu yıl final yılımız olacak. Bu yıl turizmde turizmde dönüm noktamızdır, sürdürülebilir turizm için müşteri memnuniyeti, alt yapı yatırımları, hizmet kalitesi devam ettirilmelidir. 2010 yılı başarımız; başta 2011 yılı olmak üzere bundan sonraki yılların turizmini etkileyecektir. Bu nedenle hata yapılmamalı, sürdürülebilir turizm için gerekenler yapılmalıdır'' diye konuştu.

Türk turizminin artık rüştünü ispatladığını vurgulayan Çorabatır, hedefin turizmi 12 aya yaymak olması gerektiğini söyledi. Çorabatır, hem ülke ekonomisinin hem de Antalya ekonomisinin turizm ile canlanması için turizmi 12 aya yaymak gerektiğini ifade etti.

''ANTALYA'DA 800 BİN KALİTELİ YATAK VAR''

Çorabatır, Antalya'da, Turizm Bakanlığı belgeli toplam 550 bin yatak bulunduğunu da bildirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

''Antalya'da Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli 550 bin kaliteli yatak bulunuyor. Ayrıca 300 bine yakın belediye belgeli kaliteli yatak bulunmaktadır. Antalya bu yıl; belediye belgeli yataklarla birlikte 800 bin yataktan fazla kaliteli yatak ile turizme hizmet verecek. Antalya bölgesine bu yıl Avrupa, Rusya başta olmak üzere, geçen yıla göre ortalama yüzde 10 daha fazla turist gelmesi bekleniyor. Bu yıl Antalya bölgesinde yeni yatak açılması beklenmiyor. Bu nedenle mevcut yatak kapasitemizi 12 ay doldurmak için çalışmalıyız. Hem yatak kapasitelerimizi doldurmak hem de daha fazla gelir elde etmek için ana pazarlarımızın yanı sıra diğer turist gönderen ülke pazarlarında da etkin çalışmalar yapmamız gerekiyor.''