Turizmde bu yıl hedef büyük

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, Türkiye'nin 2010 yılında 30 milyon turist ve 24 milyar dolar turizm geliri hedeflediğini söyledi.

Giriş Tarihi 20 Nisan 2010, 00:00 Güncelleme 13 Ekim 2010, 16:22
Turizmde bu yıl hedef büyük

İÇİNDEKİLER

Ahmet Barut, katıldıkları turizm fuarlarında, Türkiye ile ilgili beklentilerin bu yıl da artarak devam edeceğinin ortaya çıktığını belirtti. Geçen yıl dünyada yaşanan ekonomik krize rağmen Türkiye'nin turist sayısını koruduğuna dikkati çeken Barut, şöyle konuştu:

''Türkiye genelinde 2010 yılında 30 milyon turist rakamını, Antalya genelinde ise 10 milyon turist rakamını zorlarız. Bu yıl turist sayısının yanı sıra otel fiyatlarının da normal seviyesine yükselme beklentisi var. Bu yıl Türkiye'ye olan talep çok iyi.''

Turizmcinin tüm hazırlıklarını, artacak turist ve döviz gelirine göre tamamladığına işaret eden Barut, önemli olanın, hava alanlarının iyi çalışması, alt yapının hazır olması, otellerdeki servislerin güzel yapılması olduğunu dile getirdi. Bu alanlarda da pozitif gelişme görüldüğünü vurgulayan barut, ''Önemli artışlar yaşayacağız. Geçen yıla göre bu yıl turist sayısında yüzde 5 ile 10 arasında artış bekleniyor. Döviz gelirinde geçen yıl 1 milyar dolarlık kayıp yaşadık ancak bu yıl 21 milyar dolar olan turizm gelirini 3 milyar dolar artırarak 24 milyar dolara yükselteceğimizi umut ediyoruz'' diye konuştu.

Bu yıl Türkiye'ye, Avrupa'nın yanı sıra Rusya ve Orta Doğu ülkelerinden de çok sayıda turist artışının beklendiğinin altını çizen Barut, 2010 yılının iyi bir turizm yılı olmasının beklendiğini, mevcut pazarların yanı sıra diğer pazarlardan da olumlu sinyaller aldıklarını belirtti.

''TÜRKİYE, TURİZMDE BAŞ AKTÖRLERDEN BİRİ HALİNE GELDİ''

TÜROFED Başkanı Ahmet Barut, Türk turizminin, gösterdiği performans ile dünyada baş aktörlerden biri haline geldiğini ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

''Türk turizmi sağlam temeller üzerine oturuyor. Gösterdiği performans ile Türkiye, turizmde dünyanın baş aktörlerinden biri haline geldi. Artık hedefimiz 'dünya turizminde payımızı nasıl artırabiliriz, sürdürülebilir turizmi nasıl sağlarız' olmalıdır. Bunları gerçekleştirirken çevreye saygılı turizm yapmalıyız. Türk turizmi rüşdünü geçen yıl ispat etti. Dünyada her ülke turizmde geri giderken, Türkiye yoluna devam etti. Her ülke turizmde geri giderken, Türkiye artışa geçti. 2010 yılında da bu artarak sürecek.''