Meis'ten Kaş'a alışveriş yapmaya gidenlere ceza

Yunan adası Meis'ten Kaş'a alışveriş yapmaya gidenleri ceza kesmekle tehdit eden bir bayan Yunanlı gümrük görevlisi tüm adayı karşısına aldı

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Meis'ten Kaş'a alışveriş yapmaya gidenlere ceza
Kaş ilçesinin karşısında bulunan ve Türk kıyılarına en yakın Yunan adalarından biri konumundaki Meis (Kastelorizo) adasında bir mini kriz yaşandı. Ancak bu kriz, bu kez Türk-Yunan anlaşmazlığından değil; Yunan-Yunan anlaşmazlığından çıktı. Meis adasında bir gümrük görevlisi ile ada sakinleri ve belediye başkanlığı arasında çıkan bu kriz, ada sakinlerinin, tam karşılarındaki Kaş ilçesine giderek oradan domates- salatalık ve meyve satın almalarından kaynaklanıyor.

HER ADA SAKİNİNE CEZA

Gümrük memuru kadın, Meis sakinlerinin Türkiye'den sebze satın almalarını önlemek amacıyla her bir ada sakinine 750'şer euro ceza kesileceği yönünde tehdit etmesi üzerine 150 hanelik Meis halkı ayaklandı. Meis Belediye Başkanı Pavlos Panigiris, Yunan Ekonomi Bakanlığı'na üst üste gönderdiği iki ayrı mektubunda gümrük memurunun "tavırlarının son derece kaba; Meis halkına karşı davranışlarının edebsizlik boyutlarına ulaştığı ve bölge için tehlikeli bir zat olması itibariyle adadan uzaklaştırılmasını" talep etti. Panigiris ayrıca "ada halkının top yekün talep ettiği gibi gümrük görevlisinin adadan uzaklaştırılması için gerekli önlemleri almasını" istedi.

DOST VE KARDEŞ KÖYLER
2005'te düzenlenen dostluk festivalinde Kaş eski Belediye Başkanı Halil Kocaer ile görülen Meis'in Belediye Başkanı Pavlos Panigiris (sol) ada halkının tepkisini çeken gümrük görevlisinin adadan uzaklaştırılması için Ekonomi Bakanlığı'nın önlem almasını istedi.


Günün Manşetleri

Tüm Manşetler