Türkiye-İngiltere Ampute Futbol Şampiyonası Finali

Türkiye Ampute Milli Futbol Takımı, Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası finalinde İngiltere ile Vodafone Park'ta karşı karşıya geliyor.

Giriş Tarihi 09 Ekim 2017, 00:00 Güncelleme 09 Ekim 2017, 19:08
Türkiye-İngiltere Ampute Futbol Şampiyonası Finali

İÇİNDEKİLER

Türkiye Ampute Milli Futbol Takımı, EAFF Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası finalinde İngiltere ile karşı karşıya geliyor. Vodafone Park'ta oynanacak zorlu mücadeleyi binlerce vatandaş tribünlerde ücretsiz takip edecek. Saat 19:00'da başlayacak olan final mücadelesi TRT Spor'dan canlı olarak ekrana gelecek.

TFF'nin "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında destek verdiği Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesindeki Ampute Futbol Milli Takımı, EAFF Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası final maçında İngiltere ile karşılaşıyor. Türkiye, Beykoz-Riva'daki TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde çeyrek finalde Rusya'yı muhteşem bir mücadelenin ardından uzatmalarda 2-1, yarı finalde de Polonya'yı 2-0 yenerek finalist oldu. İngiltere ise çeyrek final maçında Fransa'yı, yarı finalde de İspanya'yı yenerek finale yükseldi.

Grubundaki ilk iki maçında Almanya'yı 7-0, Gürcistan'ı 9-0'la geçen A Milliler, İspanya'yı da 4-0'la geçerek grup lideri olarak çeyrek finale yükselmişti.

SON ŞAMPİYONDA TEK BİR HEDEF VAR
Son şampiyon olarak turnuvada yer alan Ampute Futbol Milli Takımımız, bu akşam İngiltere'yi yenmesi durumunda şampiyonluğu bir kere daha kazanmış olacak ve kupaya uzanacak.