Kim tutar Aslanı

Sarı-Kırmızılılar Ankara’da gövde gösterisi yaptı. Kayserispor'dan sonra Osmanlıspor’u da dize getiren Aslan yaptığı pres, fizik gücü ve kurduğu baskıyla tam not aldı. Başta 2 haftada 3 gole ulaşan Gomis olmak üzere tüm takım performansıyla büyüledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ağustos 2017 Güncelleme 20 Ağustos 2017, 03:15
Kim tutar Aslanı

İÇİNDEKİLER

Bu Galatasaray'a şapka çıkarılır... Geçen hafta Kayserispor'u 4-1 yenerek daha ligin ilk haftasında liderlik koltuğuna oturan Sarı-Kırmızılılar dün de Ankara'da Osmanlıspor'u devirerek 2'de 2 yapmanın mutluluğunu yaşadı. Yenilenmiş kadrosuyla geçen sezonki görüntüsünden çok farklı bir çehreye bürünen Cimbom oynadığı futbol, yaptığı pres, kurduğu amansız baskı ve bitmek bilmeyen fizik gücüyle Osmanlıspor'a sahayı dar etti. Sarı-Kırmızılılar 90 dakika bir lokomotifin çarkları gibi tıkır tıkır işleyerek tam not aldı.

GOMİS PERFORMANSIYLA ALKIŞ ALDI
Oynadığı futbolla şampiyonluktaki rakiplerine gözdağı veren Cimbom şimdiden tüm rakiplerinin futbol olarak önünde olduğunu gösterdi. Geçen haftadan sonra bu hafta da fileleri havalandıran Gomis 3 gole ulaşırken tutulması zor bir forvet olduğunu gösterdi. Gomis hırsı ve bitmez tükenmez enerjisiyle tam not alırken Tolga Ciğerci de geçen haftadan sonra dün de gol atarak büyük alkış aldı.

TUDOR: FUTBOLCULARIMI KUTLUYORUM
Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor karşılaşma sonrasında futbolcularının ortaya koyduğu performanstan çok memnun olduğunu ifade ederek, "Osmanlıspor güçlü bir takım. Ancak futbolcularım daha ilk dakikadan itibaren kazanma adına her şeylerini ortaya koydu. Onları kutluyorum. Çok daha iyi bir duruma geleceğiz" dedi.

SELÇUK İNAN TRİBÜNE GİTMEDİ
Galatasaray taraftarının Osmanlıspor maçı öncesi tribünlere çağırdığı Kaptan Selçuk İnan, bu çağrıyı cevapsız bırakıt. Taraftarların davetini geri çevirerek tribünlere gitmeyen deneyimli orta saha oyuncusuna Sarı-Kırmızılı seyirciler tepki gösterdi. Selçuk, Osmalıspor maçına yedek kulübesinde başlamıştı.

TUDOR AYNI KADROYU SAHAYA SÜRDÜ
Galatasaray Teknik Direktörü Tudor, kazanan kadroyu bozmadı. Hırvat hoca Kayserispor'u 4-1 yendikleri maçta ilk 11'de görev verdiği futbolcuları başkentte de sahaya sürdü. Galatasaray'ın İngiliz ekibi West Ham United'dan transfer ettiği Sofiane Feghouli, sakatlığı nedeniyle başkente getirilmedi. Selçuk İnan ise karşılaşmaya kulübede başladı.

FERNANDA REGES YİNE DÖKTÜRDÜ
Aslan'ın İngiltere'nin Manchester City takımından transfer ettiği Fernando Reges, dünkü Osmanlıspor maçında oynadığı futbolla alkış aldı. Ligin ilk haftasında Kayseri maçında gösterdiği performansla taraftarın gönlünü fetheden Brezilyalı orta saha, Osmanlı karşısında da soğukkanlı futbolcu ile izleyenleri büyüledi. Taraftarlar Fernando lehine uzun süre tezahürat yaptı.

FUTBOLUMUZU DAHA DA GELİŞTİRMELİYİZ
Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor karşılaşma sonrasında futbolcularının ortaya koyduğu performanstan çok memnun olduğunu söyledi. Hırvat hoca, "İlk 2 haftada 6 puan almak önemliydi. 2. yarının başında sanki oyuncularımız skor ile yetinmiş gibiydi. Biraz oynamayı bıraktık" diye konuştu.

DAHA İYİ OLACAK
Igor Tudor geliştirmeleri gereken şeyler olduğunu da ifade ederek, "2. yarıda 3-4 pozisyon yakaladık. Muslera'nın önemli kurtarışları var. Genel olarak çok iyi bir takım yaptığımızı düşünüyorum. Daha önce oynamadığımız oyunu şimdi oynayabiliyoruz" ifadesini kullandı.

FORMAYA LAYIK OLACAĞIM
G.Saray'daki ilk golünü Osmanlıspor deplasmanında atan Maicon, maç sonunda çok sevinçli olduğunu söyledi. Deneyimli oyuncu, "Çok önemli bir 3 puan aldık. Gol atarak bu galibiyete katkıda bulunduğum için çok mutluyum. Bülent Korkmaz'ın forması olan 3 numarayı taşıyorum. Onun nasıl bir efsane olduğunu anlattılar. Bu formayı layık olacağım. Bunun için çok çalışacağım" diye konuştu.

90+FUTBOL-RIDVAN DİLMEN
G.Saray çok yeni bir takım olmasına rağmen bu dezavantajını coşku ve fiziksel avantajıyla bertaraf ediyor. Gomis'in golünden sonra Osmanlı soldan atağa çıkarken 5-6 kişilik bir grup topu taca attı. Gomis mermi gibi vurdu. Kalecinin yapacağı birşey yoktu. Gomis'in konsantrasyonu çok yüksekti. Sanki "Ben buradayım" diyor.