Lyon’a ağzının payını veririrz

“Olaylar Türkiye’de olsa, ne algılama yapılırdı. Siyah maskeli provokatörleri, bu kişilerin Lyon Başkanı’yla görüşmesini, hepsini tek tek gösterdik” "Lyon Başkanı kendi takımına güvenmiyor... Çıkalım sahada oynayalım. Ama ayak oyunları yaparlarsa onlara ağzının payını veririz"

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Nisan 2017 Güncelleme 16 Nisan 2017, 02:01
Lyon’a ağzının payını veririrz

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Lyon maçında yaşananlarla ilgili önce Divan Kurulu'nda, sonra da basın toplantısında konuştu... İşte Orman'ın açıklamaları: "Türkiye'nin tek büyüğü Beşiktaş diye medya söylüyor. Nedir pay edemediğimiz anlamış değilim. Beşiktaş 3. yıldıza gidiyor. UEFA'da evimizde maç oynayacağız. Evet biz onları yeneceğiz bu turu da geçeceğiz. Beşiktaş'ın büyüklüğünü Lyon bile kabul ediyor. Maça insanları almışlar. Diyorlar ki bunu biz organize etmedik girdiler aldılar. Bu işten 1 milyon Euro kazandılar. Kendi suçlarını bize yüklemeye çalışıyorlar. Korkmasınlar. Biz herkesin savunucusuyuz. Biz onları da ağırlamaktan keyif alırız. Ama ayak oyunları yaparlarsa onlara ağızlarının payını veririz."

OLAYLARIN SORUMLUSU BİZ DEĞİLİZ
"Lyon Kulübü'nün Türk taraftarlara sattığı biletli seyircilere saldırıyorlar. Bu kafasında kar maskesiyle sahaya giren kişiyle, olayların ardından Lyon Başkanı'yla elinde mikrofonla konuşan kişi aynı kişi. Siyah maskeli provokatörleri, bu kişilerin gidip Lyon Başkanı'yla görüşmesini, hepsini tek tek gösterdik. Bunun sorumlusu biz değiliz. Türkiye'de sahaya girilmiş olsa, ne algılama yapılırdı. Biz yine her zaman ki gibi yapıcı hareket ettik ve maç oynansın dedik."

KURALLAR BELLİ, HİÇ ENDİŞEMİZ YOK
"Bizim hiçbir endişemiz yok UEFA nezdinde. Çünkü kurallar belli. Tek endişem Beşiktaş'ın tansiyonunu yükselterek, maçta istenmeyen görüntülere neden olmak. Biz turu geçmek istiyoruz. Beşiktaş taraftarı sakin olsun. Burası bizim yuvamız. Tırnaklarımızla yaptık burayı. Gözümüzün nuru olan bir stat. Beşiktaş taraftarları, yanlarındaki arkadaşlarını da uyarsın. 90 dakika destek versinler. Biz Lyon'u yeneceğiz ve turu geçeceğiz."

35 YILDIR BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM
Lyon'daki olaylarla ilgili UEFA eski asbaşkanı Şenes Erzik'ten açıklamalar geldi... Yaşananların sorumlusunun Fransız kulübü olduğunu söyleyen Erzik, "Rövanşın seyircisiz oynatılması ağır bir karar olur. Maç İstanbul'da oynansaydı, evet seyircisiz ceza verilirdi. Olayların başlangıcı bu kadar seyircinin stada gelip, rastgele oturmasıdır. Merdiven boşluğu diye bir şey yoktu. Lyon Başkanı Aulas bile ayaktaydı. 35 senelik UEFA kariyerimde ilk defa böyle bir şey görüyorum. Yeterli tedbirler alınmamış" ifadesini kullandı.