FETÖ’ye karşı spor dünyası omuz omuza
FETÖ Terör Örgütü’nün hain darbe girişimine karşı spor dünyası da omuz omuza verdi... Taraftar grupları 23 Temmuz’da toplanma kararı aldı. Yılmaz Vural, Tugay Kerimoğlu, Halil Mutlu , Alpay Özalan gibi isimler Kızılay Meydanı'nda demokrasi nöbetine katılıp darbecileri protesto etti.
Spor Dünyası 15 Temmuz akşamı kalkışılan darbe girişimine karşı omuz omuza verdi. Teknik direktörler ve eski sporcular birlik beraberliğimize kasteden vatan haini FETÖ Terör Örgütü'nü Kızılay Meydanı'nda protesto etti... Yılmaz Vural, Güvenç Kurtar, Tugay Kerimoğlu, Alpay Özalan ve Halil Mutlu demokrasi nöbetine katılırken,yaptıkları konuşmalarla da darbe girişimini protesto ettiler. Taraftar grupları da büyük protesto için harekete geçti. Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe taraftar grupları dün bir bildiri yayınlayarak 23 Temmuz'da saat 21.00'de herkesi İstiklal Caddesi Tünel Meydanı'na çağırdı. Yapılan bildiride "Peygamber Ocağı bildiğimiz ve milletimizin kutsalı ordumuzu kirli emellerine alet etmeye çalışan; milletin kendilerine emanet ettiği Mehmetçikler'i, milletle karşı karşıya getirmeye çalışan; milletin kendilerine emanet ettiği topraklarda millete başkaldıranlara karşı omuz omuza verelim" denildi.
TARAFIZ, TARAFTARIZ, DEMOKRASİ'NİN YANINDAYIZ
Bildiride "Bu girişime karşı tepkimizi, milletimizin birlik ve beraberlik içinde tek yürek olduğunda kimsenin karşımızda duramayacağını omuz omuza haykırmak için 23 Temmuz Cumartesi saat 21:00'da İstiklal Caddesi, Tünel Meydanında bütün taraftar grupları olarak buluşuyoruz ve Taksim Meydanına yürüyoruz! Ay yıldızlı bayraklarımızla tüm siyasi kimliklerden uzak, vatan sevgimizi sonuna kadar haykıracağımız "Tarafız, Taraftarız; Demokrasiden Yanayız!" diyen herkesi bekliyoruz" çağrısı yaptı.

HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI
Tugay Kerimoğlu, darbe girişimcilerine karşı vatandaşlarımızı el ele vermeye çağırdı. "Herkes elini taşın altına koymalı. Bu ülke hepimizin" dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZ DİK DURUP ENGELLEDİ
Teknik Diröktörler Yılmaz Vural, Güvenç Kurtar ve Tugay Kerimoğlu 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tam bir liderlik örneği gösterdiğini ve halkı meydanlara çağırarak darbe girişimini engellediğini söylediler. Yılmaz Vural, "Türkiye çok büyük bir badire atlattı. Bundan sonra Cumhurbaşkanımızın dediği gibi meydanları boş bırakmayalım ve vatana sahip çıkalım" dedi. Tugay Kerimoğlu da "Türkiye çok güçlü bir ülkedir. Vatanını milletini seven herkes ülkesine sahip çıkarak darbecilere gereken ce- vabı vermiştir. Cumhurbaşmanımızın ve demokrasinin yanındayız" diye konuştu..