Pereira'dan şampiyonluk için ince ayar!
Pereira çift forvete dönecek. Ancak bu sistemde iki forvet yan yana değil önlü arkalı olacak. Van Persie Fernandao'nun hemen arkasında yer alacak. Orta sahaya biraz daha fazla yardım etmek zorunda kalacak olan Van Persie'nin fizik gücü ekstra çalışmalarla arttırılmaya çalışılıyor.

Liginbitmesine 9hafta kala Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereiraherkesi şaşırtacak bir hamle yapmanın peşinde... Gol yollarında daha üretken bir takım için sistem arayan Portekizliteknik adam milli takım arasında forvet oyuncuları ile sürekli değerlendirme toplantıları yapıyor. Pereiraözellikle idman maçlarında çift forvetli sisteme süre tanıma fırsatı da buldu. Portekizliteknik adam oyuncuları ile yaptığı toplantılar sonrası bu sezon hiç denemediği bir sistem üzerinde durmaya başladı. Robin van Persie'nin Manchester United'ta Wayne Rooneyile birlikte oynadığı dönemdeki önlü arkalı çift forvet sistemini takıma entegre etmenin yollarını arıyor. Pereira'nın oyunu domine ettikleri anlarda skor gücünü daha da arttıramamanın nedenleri üzerine araştırmalar yapmaya da devam ediyor.
YENİ SİSTEMDE DIEGO RIBAS YEDEK KALACAK
İkinciforvetini sahaya sürdüğü dakikalarda orta saha hakimiyetini kaybetme konusunda net tespitleri de bulunan Pereira, bu alanı kaybetmeden hücum gücünü arttırmak için de Diego'yu feda edecek. Bu sistem ile performansında sürekli dalgalanmalar yaşanan Diego'yu yedek bıracak olan Pereira, Van Persie'den ise orta sahaya daha çok yardım edebilmesi için fizik gücünü üst seviyelere çekmesine çalışıyor. Bireysel antrenörlere talimat verererek van Persie'ye yükleme yapıyor.
VAN PERSİE GELİŞMELERDEN SON DERECE MEMNUN
Van Persieise Pereira'nın kendisine biçtiği yeni rolden oldukça memnun. Çünkü Manu'da bu sistem sayesinde oldukça başarılı olan Hollandalıyıldız, F.Bahçe'ye de kalan haftalarda bu sistemle şampiyonluğun geleceğine inanıyor. Hollandalıyıldız daha da güçlenmek için normal idmanların dışında, kendi özel antrenörü ile yaptığı çalışmaları da artırmış durumda. Persie'nin yeni sistemdeki performansı ise merak konusu.
