Galatasaray böyle battı

2 yıl Avrupa'dan men cezası ile karşı karşıya olan Galatasaray son 6 yılda tam 530 milyon Euro harcadı. Sadece Aysal döneminde 42 futbolcu alındı. Aysal 3.5 yılda 110 milyon Euro bonservis ücreti harcadı. 6 yılda bonservislere 150 milyon Euro ödendi. G.Saray futbolcularla toplam 380 milyon Euro'luk sözleşme imzaladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ocak 2016 Güncelleme 26 Ocak 2016, 02:06
Galatasaray böyle battı

İÇİNDEKİLER

UEFA Finansal Fair Play Kriterlerini yerine getirmediği gerekçesiyle gelecek iki sezonda Avrupa kupalarından men edilme riski bulunan Galatasaray'ın son 6 sezonda transfere harcadığı rakam adeta dudak uçuklatıyor.

RAKAMLAR RESMİ VERİ
Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'nin borsada işlem görmesinin ardından sarı-kırmızılı kulüp, yaptığı transferlerin maliyetlerini resmi kanallardan kamuoyu ile paylaşmaya başladı. 2010- 2011 sezonunda başlayan bu uygulama ile borsada işlem gören diğer kulüplerde olduğu gibi Galatasaray'da da sonuçlanan transferlerin maliyetleri Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanıyor. KAP'ta yayımlanan resmi verilerden derlenen bilgilere göre, Galatasaray Kulübü, son 6 sezonda 67 transfere imza attı. Sarı-kırmızılı kulüp, bu transferler için toplamda yaklaşık 150 milyon Euro bonservis ücreti ödedi. Galatasaray, bu süreçte yapılan transferler, kadrodaki oyuncular, altyapıdan çıkan futbolcular ve mevcut anlaşmaların iyileştirilmesi ya da uzatılması yoluyla imzalanan sözleşmelerde ciddi bir mali yükümlülüğün altına girdi.



ZARARI AZALTMA ÇABASI!
Sarı-kırmızılı kulüp, 2010-2011 ile başlayan 6 sezonda oyunculara verilen yıllık garanti para bakımından yaklaşık 380 milyon Euro'luk taahhütte bulundu. G.Saray Kulübü daha sonra verim alamadığı oyuncuların sözleşmelerini feshetme, başka kulübe gönderme veya kiralama yöntemiyle, bu taahhüdü azaltma yoluna gitti.

TEKNİK ADAMLARA GÖRE TRANSFER HARCAMALARI


EN ÇOK HARCAYAN AYSAL
Galatasaray'da son 6 sezonda görev yapan başkanlar arasında en fazla transfer Ünal Aysal döneminde gerçekleşti. Söz konusu süreçte sarı-kırmızılı kulüpte sırasıyla Adnan Polat, Ünal Aysal, Duygun Yarsuvat ve Dursun Özbek başkanlık görevi üstlendi. Bu isimler arasında en fazla transfer, 42 oyuncuyla Aysal döneminde yapıldı. Ünal Aysal'ın başkanlık koltuğunda oturduğu 3,5 sezonda Galatasaray kadrosunu 42 futbolcuyla güçlendirirken, 110 milyon Euro bonservis bedeli ödedi. Son 6 sezonda görev yapan başkanlar arasında yaklaşık 8 ay görevde kalan Duygun Yarsuvat, hiç transfer yapmamasıyla dikkati çekti.

FUTBOLCULARIN BU SEZON ALACAKLARI ÜCRETLER

3 YILDA 34 FUTBOLCU!
Son 3 şampiyonluğun 2'sinde imzası bulunan Galatasaray'ın eski teknik direktörü Fatih Terim döneminde 25 futbolcu alındı. Deneyimli teknik adam, görevde kaldığı 2,5 sezonda 25 transfer yaptırdı. Fatih Terim döneminde alınan oyunculara, 78 milyon avro bonservis ücreti ödendi. Terim'den sonra göreve gelen İtalyan teknik adam Roberto Mancini'nin devre arasında yaptırdığı transfer operasyonu için 9 oyuncuya 19 milyon avro bonservis ödendi. Anlaşmalarla birlikte 130 milyon TL taahhütte bulunuldu.

İŞTE AYSAL DÖNEMİNDE HARCANAN PARALAR