Hayatı roman

Gençlerbirliği takımından sürpriz şekilde kovulan Yılmaz Vural'ın derdi bitmedi! 'Ben çingene miyim?' diyen Vural'a kızan Romanlar, dava açacaklarını söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ocak 2016 Güncelleme 03 Ocak 2016, 00:00
Hayatı roman

İÇİNDEKİLER

Yeşil sahaların sempatik antrenörü Yılmaz Vural şu günlerde şok üstüne şok yaşıyor. Gençlerbirliği'ndeki teknik direktörlük görevine 6 günde son verilerek herkes gibi büyük şaşkınlık yaşayan Vural'a bir darbe de Romanlar'dan geldi. Başkan İlhan Cavcav'ın, "Yardımcı hocaların ilk maaşını vereceğiz. Sana da birkaç kuruş veririz" sözü üzerine cinnet geçirdiğini, kendisinin de, "Sen ne diyorsun çingene miyiz?" diyerek tepki gösterdiğini söyleyen Vural'ın 'çingene' sözü olay çıkardı.

'AŞAĞILAMA İÇERİYOR'
Edirne Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Erdem Güyümgüler, Vural'ın "Çingene miyiz" ifadesinin aşağılama içerdiğini söyledi. Çingene ya da Roman olarak adlandırılan kişilerin de Türkiye Cumhuriyeti'nin asli unsurları ve vatanın bölünmez bütünlüğüne sıkı sıkıya bağlı insanlar olduklarını vurgulayan Güyümgüler, şöyle konuştu:

'TC VATANDAŞIYIZ'
"
Biz, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız ve biz de her Türk vatandaşı gibi Türk lirası kullanırız. Sayın Vural, yaptığı açıklamada, 'Çingene-Roman' toplumunu açıkça aşağılamakta ve hakir görmektedir. Hiç kimsenin anne ve babasını seçme hakkı yoktur. İster Kürt ister Laz ister başka bir toplumdan ol, bunu seçme hakkına sahip değilsin." Erdem Güyümgüler, Türkiye genelindeki pekçok Roman dernek ve federasyonunun Vural'a suç duyurusunda bulunacağını öğrendiklerini, kendilerinin de suç duyurusu hazırlığında olduklarını ifade etti.

'BİR SPOR ADAMINA HİÇ YAKIŞMADI'
Edirne
Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Erdem Güyümgüler, Yılmaz Vural'ın tüm Romanlar'dan özür dilemesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi: "Hoşgörü coğrafyasında, üstelik dostluk, centilmenlik ve kardeşlik anlamına gelen sporun uzun yıllar içerisinde olan bir spor adamının ağzından dökülen aşağılayıcı sözler, biz Romanlar'ı, dilerseniz çingene de diyebilirsiniz, yaralamıştır. Ayrımcılık ve hakaret, en çok birlik olunması gereken zamanda hiç hoş olmamıştır."