Aslı&Nevin'e altın şoku

Spor Bakanlığı 2 atlete verilen toplam 2 milyon 229 liralık ödülü geri istedi. Alptekin'in kazandığı tüm altınlar aynı yarışta 2'nci olan Gamze Bulut'a verilecek.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ekim 2015 Güncelleme 20 Ekim 2015, 00:08
Aslı&Nevin’e altın şoku

İÇİNDEKİLER

Spor Bakanlığı'ndan milli atletlerimiz Aslı Çakır Alptekin ve Nevit Yanıt'a büyük darbe. Bakanlık 2 atletimizden verilen altınların iadesini istedi. Toplam 2 milyon 229 bin 110 lira tutan ödülü geri almak için 2 sporcu hakkında yasal işlem başlatıldı. Aslı Çakır Alptekin, Nevin Yanıt, antrenörleri ve kulüpleri devletten aldıkları Cumhuriyet Altını ödüllerini geri iade edecekler. Alptekin'in 1 milyon 674 bin 660 lira, Nevin Yanıt'ın ise 276 bin 660 lira geri iade etmesi gerektiği belirtildi. Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler daire başkanlığı, sporcuların, antrenörlerinin ve kulüplerinin aldıkları ödül miktarlarını belirleyerek Spor Genel Müdürlüğü hukuk dairesine yolladı.

ANTRENÖRLERİ DE YANDI
Hukuk Dairesi verilen ödüllerin geri verilmesi için harekete geçti. Ödüllerin iadesi için Aslı Çakır Alptekin'in kendisi, antrenörleri Cüneyt Yüksel, İhsan Alptekin, Muharrem Or ve kulübü Üsküdar Spor Kulübü'nden aldıkları ödüllerin geri verilmesi istendi. Nevin Yanıt'ın antrenörleri Cahit Yüksel, Satılmış Atmaca ve Fenerbahçe Spor Kulübü'ne de ihtar yazısı gönderdi. Ödüller iade edilmezse yasal işlem yapılacak.

ALTINLAR GAMZE BULUT'A
Aslı Çakır Alptekin'in olimpiyatlardaki altın madalyasının iptaliyle birlikte bu madalya aynı yarışta ikinci olan Gamze Bulut'a verilecek. Bulut ayrıca altın madalya kazandığından Alptekin'den alınacak 1000 altının 400'ü kendisine verilecek. Kalan 600 Cumhuriyet altını ise devlete geçecek. Bu arada ismi Ataköy'deki bir spor salonuna verilen Aslı Çakır Alptekin'in adının değiştirilmesinin de gündemde olduğu belirtildi.

DARBE ÜSTÜNE DARBE YAŞADILAR
Aslı Çakır Alptekin ve Nevin Yanıt altınları geri vererek büyük bir kayba uğradı. Aslı'nın adının verildiği spor salonun da ismi değiştirilecek...