Süper Kupa Fenerbahçe'nin

Ve Süper Kupa sahibini buldu. Normal süresi golsüz beraberlikle biten karşılaşmanın uzatma dakikalarında da gol sesi çıkmayınca dev mücadele penaltılara gitti. Fenerbahçe penaltı atışlarında Galatasaray'ı 3-2 mağlup etti ve Süper Kupa'nın sahibi oldu

Giriş Tarihi 25 Ağustos 2014, 00:00 Güncelleme 26 Ağustos 2014, 00:22
Süper Kupa Fenerbahçe’nin

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe ile Galatasaray, geliri Soma'daki faciada yaşamını yitiren madencilerin ailelerine bağışlanacak TFF Süper Kupa maçında karşı karşıya geldi. Manisa 19 Mayıs Stadı'nda 120 dakika oynanan mücadele gol sesi çıkmadı, karşılaşma penaltılara kaldı. Penaltı atışlarında G.Saray'ı 3-2 mağlup eden F.Bahçe, Süper Kupa'nın sahibi oldu.

İLK TEHLİKE ASLAN'DAN
Maçtaki ilk tehlike F.Bahçe kalesinde yaşandı. 7. dakikada Yasin Öztekin, ceza sahası dışından çektiği sert şutta kaleci Volkan sağında giden topu yatarak çeldi. Pozisyonun devamında F.Bahçe savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

OLCAN'DAN FÜZE
G.Saray, dakikalar 35'i gösterdiğinde yine uzaktan bir şutla gol aradı. Sağ kanattan içeriye doğru kateden Olcan Adın'ın, ceza sahası dışından çektiği sert şut az farkla auta gitti.

KORNERDEN GOLE YAKLAŞTI
F.Bahçe, ilk yarıda G.Saray'a göre daha toplu bir görüntü çizerken, aynı performansı pozisyon bulmakta sergileyemedi. Sarı lacivertlilerin gole yaklaştığı ilk pozisyon 41. dakikada geldi. Meireles'in kullandığı kornerde iyi yükselen Mehmet Topal kafa vuruşunu yaptı ancak Muslera yatarak topu kontrol etmeyi başardı.

SOW'DAN KÖTÜ VURUŞ
Fenerbahçe, 1 dakika sonra 42'de bu kez saha net bir fırsattan yararlanamadı. Emenike sol çaprazdan ceza sahasına girerek müsait durumdaki Sow'u gördü. Senegalli yıldız, boş durumdayken iyi bir vuruş yapamadı, Muslera üzerine gelen topu rahat bir şekilde kontrol etti.

İLK YARIDA GOL YOK
Karşılaşmanın ilk yarısında gol pozisyonu açısından kısır bir görüntü vardı. Fenerbahçe, kanatlardan Sow ve Kuyt ile etkili olmaya çalışırken, Galatasaray da Selçuk'un savunma arkasına attığı toplarla pozisyon aradı. Mücadelenin ilk yarısı 0-0 beraberlikle sona erdi.

FENER ETKİLİ BAŞLADI

İkinci yarıya F.Bahçe biraz daha etkili başladı. Sarı lacivertlilerde devrenin ilk pozisyonuna Caner'le girdi. Olcan'dan kaptığı topla ilerleyen Caner'in ceza sahası dışında yaptığı sert vuruşla üstten az farkla dışarı çıktı.

DEĞİŞİKLİKLER İŞE YARAMADI
G.Saray'da teknik direktör Prandelli, 60. dakikada oyuna müdahale etti ve Bruma ve Yekta'yı sahaya sürdü. Ancak bu değişiklik Cimbom'u canlandırmaya yetmedi. Sarı kırmızılılar, ilk yarıdaki olduğu gibi pozisyon sıkıntısını aşamadı.

SON ANLARDA BASKI ARTTI
Maçta son bölümlere girilirken art arda F.Bahçe tehlikeleri yaşandı. 79. dakikada Caner'in kullandığı kornerde Melo, topu kafayla uzaklaştırdı. Dönen topta Bekir, ceza sahası dışında gelişine sert bir şut gönderdi, Muslera gole giden topu uzanarak kornere çeldi. Pozisyonun devamında Meireles korneri kullandı, Kuyt arka direğe aşırdı, Sow kafayla Emenike'ye indirdi. Müsait durumda bulunan Nijeryalı yıldız, topa vurmayınca sarı lacivertliler golden oldu.

EMENİKE NET GOLÜ KAÇIRDI
Manisa'da dakikalar 87'yi gösterdiğinde maçta en net pozisyon yaşandı. Chedjou'nun ceza alanı önündeki hatasının değerlendiren Kuyt, bekletmeden pasını Emenike'ye aktardı. Bir anda Muslera'yla karşı karşıya kalan Emenike şutunu çekti ancak Uruguaylı kaleci yatarak ayağıyla yaptığı müdahaleyle gole izin vermedi.

GOL YOK, MAÇ UZADI
İkinci devrede ilk yarıya oranla daha pozisyonlu bir maç olurken, ne F.Bahçe ne de G.Saray skoru değiştirecek golü bulamadı. Süper Kupa maçının normal süresi 0-0 sona ererken mücadele uzatmalara gitti.

EŞİTLİK YİNE BOZULMADI
90 dakikanın ardından iki ezeli rakip, bir 30 dakika daha mücadele etti ancak 120 dakika sonucunda skor yine değişmedi. 19 Mayıs Stadı'ndaki karşılaşmada 0-0'lık eşitlik bozulmayınca maç penaltılara kaldı.

VE KUPA FENERBAHÇE'NİN

F.Bahçe'de Kuyt, Meireles ve Kadlec penaltıları gole çevirirken, Caner ve Mehmet Topuz atıştan yararlanamadı. G.Saray'da ise Olcan ve Burak penaltıda golü bulurken, Selçuk, Melo ve Yekta atışı ağlarla buluşturamadı.