Zirve yürüyüşü!

Fenerbahçe bir kez daha geri düştüğü maçı çevirmeyi başardı. Sarı-Lacivertliler, en yakın rakibi Kasımpaşa ile puan farkını 8'e çıkarttı. Yanal, "Kazanmak için ısrar ediyoruz. Bu önemli" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Aralık 2013 Güncelleme 08 Aralık 2013, 00:56
Zirve yürüyüşü!

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'in 14. haftasında uzun bir aradan sonra tam kadro sahaya çıkan Çaykur Rizespor'u geriye düştüğü maçta 2-1 yenen Fenerbahçe, Beşiktaş beraberliğinden onra şampiyonluk yürüyüşüne kaldığı yerden devam etti. Fenerbahçe, Kasımpaşa'nın Antalya deplasmanında 1-1 berabere kalmasıyla haftaya 2. sırada giren rakibiyle olan puan farkını da 8'e çıkartmış oldu. Ezeli rakibi Galatasaray ile olan 9 olan puan farkını da korumayı başardı. Beklenenin aksine maça tutuk başlayan Sarı-Lacivertliler, ilk 15 dakikada kaptırdığı bütün toplarda sıkıntı yaşadı. Kweuke'nin golü Fenerbahçe'de sinirleri gererken, Sarı-Lacivertliler ilk yarının sonuna kadar oyunun hakimi olmayı başaramadı. Ama Cristian Baroni'nin harika frikik golü yeni bir deplasman zaferinin habercisi gibi oldu. 2. yarıda karakterini ortaya koyan Fenerbahçe kalesinde pozisyon yaşamadı ve beklediği golü 83. dakika Pierre Webo ile bulmayı başardı.

RAKİPLER SON BÖLÜMDE PANİKLİYOR
Teknik direktör Yanal da futbolcularına övgüler yağdırdı. Yanal, Görev yapan ve de yapamayan tüm oyuncularımın maçı isteme tavrı bizi mutlu etti. Bir ısrarcı, disiplini kaybetmeyen bir takımız. Böyle çok maç oynayacağız. Ama her maçı bu şekilde kazanmayacağız" dedi.

YOK BÖYLE BiR VURUŞ
Maçın en güzel hareketi ilk yarınının uzatma dakikalarında yaşandı. Kazanılan serbest vuruşu kullanan Brezilyalı futbolcu Baroni, topa harika bir kavis vererek Çaykur Rizespor kalecisi Serkan Kırıntılı'nın bakışları arasında filelere gönderdi. Golün ardından sevinç yumağı olan Sarı-Lacivertli futbolcular soyunma odasına moralli gitti... Bu gol öncesinde topa vurması beklenen Caner Baroni'ye parmağıyla vuracağı yeri gösterdi. Brezilyalı da tam o noktaya topu gönderdi.

KUYT ZİRVEDE
Kuyt yine çalışkandı. Hollandalı futbolcu 11 bin 30 metre ile takımının en çok koşan futbolcusu olmayı başardı.

KADRODA SÜRPRİZ YOK

Fenerbahçe'de beklendiği gibi forvette Emanuel Emenike görev yaparken cezalı Meireles'in yerine Cristian sakatlığı bulunan kaptan Emre Belözoğlu'nun yerine de Alper Potuk forma giydi. Ersun Yanal, takımın 11'inde sürpriz bir isme görev vermedi.