Türkiye adına kupaya sahip çıkalım

Türkiye Kupası'nın, Avrupa kupaları kadar önemli olduğunu söyleyen Kılıç, "Avrupa kupalarını önemseyen büyük kulüplerimiz kupayı da daha fazla önemsemeleri lazım" ifadesini kullandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Aralık 2013 Güncelleme 08 Aralık 2013, 00:36
Türkiye adına kupaya sahip çıkalım

İÇİNDEKİLER

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 3 büyük takımın Türkiye Kupası'ndan elenmesi ve Fethiyespor'un "Yüce Atatürk" yazısı nedeniyle PFDK'lık olması hakkında önemli açıklamalarda bulundu... Kılıç, Avrupa kupalarına ağırlık verilirken bu durumun Ziraat Türkiye Kupası'nda yaşanmamasının, kabul edilemeyeceğine dikkati çekti. Türkiye'deki kupa mücadelesinin, Avrupa kupaları kadar önemli olduğunu söyleyen Kılıç, "Avrupa Kupası'nı önemseyen kulüplerin, Türkiye Kupası'nı daha da fazla önemsemeleri lazım. Milliyetçilik sadece lafla olmuyor. Türkiye'nin adına, kupasına, vizyonuna sahip çıkılması lazım. Adında 'Türkiye' olan her şey bu coğrafyada önemlidir, çok önemlidir, çok ama çok önemlidir. Büyük kulüplerimizi, Türkiye'nin büyük adına yakışan bu büyük mücadele içinde olmaya davet ediyorum" değerlendirmesinde bulundu. Anadolu kulüplerinin başarısına da dikkat çeken Bakan Kılıç, "Anadolu'nun devleşen takımlarını, ortaya koydukları futbol disiplini, azim ve iradesinden dolayı tebrik ediyorum. Helal olsun. Allah gayretlerini artırsın. Anadolu kulüplerinin arkasındayız, onları desteklemeye devam edeceğiz. Büyük kulüpler de mücadeleyi buna göre yapmalı."

TFF, FETHİYE KARARINI GÖZDEN GEÇİRMELİDİR
Bakan Suat Kılıç, Fethiyespor'un Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe maçı öncesi sahaya çıktığı tişörtler nedeni ile PFDK'ya sevk edilmesini doğru bulmadığını ifade etti. Kılıç, "Atatürk'ün adı, bu toplum için çok önemlidir. Ulu önderdir. Dolayısıyla Atatürk adının hiçbir siyasi ya da benzer polemiğe konu edilmesine rıza göstermeyiz. TFF bu konuyu gündeminden çıkarmalıdır."

BAKAN KILIÇ'TAN İZMİR'E STAT MÜJDESİ!
Spor Bakını Suat Kılıç'tan İzmir'e stat müjdesi de geldi. İzmir'in yıllardır beklediği yeni statlar için ihalenin ocak ayında yapılacağını açıklayan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ihale tarihlerini de duyurdu. Spor Bakanı Kılıç'ın Twitter mesajında, "İzmir'e 'Yıldırım' haber... Karşıyaka Stadı'nı 28 Ocak, Göztepe Stadı'nı 29 Ocak'ta ihale ediyoruz TOKİ ile" ifadesi yer aldı.

FETHiYE'YE SAHİP ÇIKTI!
Spor Bakanı Suat Kılıç, Fethiyespor'un Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe maçı öncesi sahaya çıktığı tişörtler nedeni ile Profesyonel Futbol ve Disiplin Kurulu'na sevk edilmesini doğru bulmadığını ifade etti.

İKİ GÖRÜŞ

HAYRİ ÜLGEN
AVRUPA LİGİ'NE GİTMENİN KOLAY YOLU
Başta TFF olmak üzere kulüp başkanları ve yöneticileri Avrupa'daki kupalar gibi bizim Ziraat Türkiye Kupası'na sahip çıktığı gün futbolun ileriye dönük bir iş olduğu anlaşılmış olur. Bu nedenle diyorum ki başta başkan ve yönetciler Türkiye Kupası'ndaki maçlara önem versinler kulübün geleceğini de hem sportif alanda hem ekonomik anlamda zenginleştirirler. Yeter ki bu kupaya bütün takımlar bütün başkanlar sahip çıksın. Avrupa'ya gitmenin en kolay yolu bu.

OKTAY DERELiOĞLU
KULÜPLER ÖNCE İŞİNE SAYGI DUYACAK
Kulüpler, Başkanlar, yöneticiler, teknik direktörler ve futbolcular, her resmi maçı, her resmi organizasyonu önemsemek zorundalar.. Ama maç seçmek maalesef Türkiye'deki kulüp ve futbolculara mahsus. Türkiye Kupası'nı önemsemeyen kulüplere sesleniyorum; o zaman kupayı kazandığın zaman Avrupa Ligi'ne de gitme.. Futbolcu önce işine saygı duyacak, arkasındaki milyonlarca taraftarı düşünecek.. Futbolcu ve hocalar bunun sorumluluğunu bilecek.