Derin Galatasaray gelsin kurtarsın

Terim'in gönderilmesinin ardından üst üste gelen kötü sonuçlar camiayı ayağa kaldırdı. Faruk Süren, "Gidişat hiç memnun edici değil Çok zamansız ve yanlış işler yapıldı" derken, Hayri Kozak da "Taraftar, idmanı basıyor. Burası Yeniçeni Ocağı değil" ifadesini kullandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Aralık 2013 Güncelleme 05 Aralık 2013, 00:00
Derin Galatasaray gelsin kurtarsın

İÇİNDEKİLER

Her maçta daha da kötüye giden Galatasaray'da büyük bir isyan var!.. Son olarak Ziraat Türkiye Kupası'nda PTT 1. Lig ekibi Gaziantep Büyükşehir Belediyespor önünde turu penaltılarla geçebilen Sarı- Kırmızılılar'da taraftarlar Başkan Ünal Aysal ve yönetimi istifaya çağırmıştı. Yönetime tepki gösteren sadece taraftarlar olmadı... Galatasaray camiasının önde gelen isimleri de Aysal'ı eleştiri yağmuruna tuttu. En ağır sözler ise eski başkan Adnan Polat'tan geldi. 2011'deki Olaylı mali genel kurulda ibra edilmeyerek koltuğu Aysal'a kaptıran Adnan Polat, "Ünal Aysal 3 yıllığına geldim diyor ama bu yanlış. İbra edilmeyi garantiye alsa, mayısta kaçıp gidecek. Galatasaray kongre üyeleri, bize destek olsaydı; ben kulübün 7 ceddini kurtarmıştım. Yeniden başkanlığa adayı olmayı düşünmüyorum. 600 milyon dolarlık borç ve geliri olmayan bir kulüp için şimdi kim çıkar da rahatlıkla 'Başkan adayıyım' diyebilir. Derin Galatasaraylılar gelsin, Ünal Aysal ile felakete giden bu gidişata 'dur' desin. Ben de o zaman onların Galatasaraylılıklarını göreyim" diye konuştu. Seçim sürecinde Ünal Aysal'ın yanında yer alan isimler de eleştirilerini artık çok daha yüksek sesle dile getirmeye başladı. Kulübün efsane başkanlarından Faruk Süren, Aysal ve yönetiminin çok zamansız, hatalı kararlar verdiğini söyledi. TAKVİM'e konuşan Süren, "Fatih Terim'in gönderilmesi ve olağanüstü seçim kararı yanlıştı" ifadesini kullandı. Aysal'ın karşısıdaki en büyük muhalif güçlerden biri olan Hayri Kozak da TAKVİM'e çok çarpıcı sözler kullandı. Kozak, "Taraftar, idmanı basıyor. Burası Yeniçeri Ocağı değil!.. Terim'in gönderilmesinin ardından tam bir kaos var" dedi. Turgay Kıran ise, Mart'ta erken seçim kararı alınabileceğini öne sürdü. İşte camianın önde gelen isimlerinin gündem yaratacak sözleri:

FARUK SÜREN
SEÇİM KARARI VE TERİM'İN GİTMESİ ÜNAL AYSAL'IN İKİ BÜYÜK HATASI
Alınan sonuçlara, takımın oynadığı futbola bakıldığında durum hiç de memnun edici değil. Sorumluluk tamamen şu anki yönetimde. Çok ani kararlar verildi, zamansız işler yapıldı. İlk önce Ünal Aysal'ın Olağanüstü Kongre'ye gitmesi, alalacele bir yönetim oluşturması ilk yapılan hataydı. Daha sonra ikinci hata; Fatih Terim'le devam etti ama yine zamansız bir şekilde hoca gönderildi. 2014 Mayıs'ında zaten seçim olması gerekiyor. Bunlar o zaman yapılabilirdi. Ama kendi tercihleri, kendi yönetim biçimleri. Şunu herkes bilsin ki; ben aday değilim. Benim yanımdaki arkadaşlarım da aday değil. Aday olacak kişilerin çıkıp konuşması lazım.

HAYRi KOZAK
AYSAL KENDİSİ BIRAKIP GİDEBİLİR AMA BU O KADAR KOLAY DEĞİL
Fatih Terim'in ani bir kararla işine son verilmesinden sonra tam bir kaos ortamına girilmiş durumda... Futbolcuların tartışmaları, taraftarların Florya'ya gitmesi, sahadaki futbol... Hepsi birbirine tetikliyor... Seyirciye, genel kurul üyelerine, camiaya yansıyor. Terim varken, öyle bir olay yaşanabilir miydi? Hayır... Kaldı ki orada yönetici de var. Muhattap bile olmuyor. Orası Yeniçeri Ocağı değil!.. Bu yaşananların hemen hepsi yönetimin yaptığı hatalar sonucu olmuştur. Genel Kurul olup olmayacağı, Mart'taki Mali Genel Kurul'da belli olur. Aysal kendisi bırakabilir ama bırakıp gitmek o kadar kolay değidir!

TURGAY KIRAN
ADNAN POLAT'IN BAŞINA GELENLERİ MART'TA AYSAL DA YAŞAYABİLİR
Görünen köy kılavuz istemez. Bu işlerin böyle olacağı aylardır belliydi. Başkan önce kurumsal kimlik adı altında kulübü tek başına yönetmeye kalktı. Kafasına göre bir yönetim oluşturdu. Adnan Öztürk, Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak'ı uzaklaştırdı. Sonra Fatih hoca ile yolları ayırdı. Yeni gelen hoca ne Galatasaray'ı tanıyor ne de bir ne hırsı var... Devre arasında transfer de çok zor. Çünkü 'çilek' diye dünya kadar borca girildi. Şimdi Mart'ta, Adnan Polat'ın başına gelenlerin Ünal Aysal'ın başına geleceği konuşuluyor. Kulüp iflasın eşiğine gelmiş durumda. İşler iyi giderken başkan ortadaydı ama şu anda nerede kimse bilmiyor.