G.Saray yendiğinde Google bile yoktu

Süleyman Demirel Cumhurbaşkanı, merhum Bülent Ecevit Başbakan'dı... Samandıra Tesisleri'nin inşaatı sürüyordu... Cumhuriyet Altını 22 milyon, dolar 6 bin, euro da 9 bin liraydı... Google yoktu... Cep telefonlarının ekranları renkli değildi... ABD Başkanı Bill Clinton'dı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Kasım 2013 Güncelleme 08 Kasım 2013, 00:29
G.Saray yendiğinde Google bile yoktu

İÇİNDEKİLER

Türkiye yine bir Fenerbahçe- Galatasaray derbisinin heyecanını yaşıyor... Pazar günü Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak dev maç öncesinde taraftar atışmaları da başlamış durumda... Fenerbahçeli taraftarların gündeminde, ezeli rakiplerinin tam 14 yıldır Kadıköy'de galibiyet yüzü görememesi var... Sarı-Lacivertli futbolseverler özellikle twitter ve facebook üzerinden Galatasaraylılar'ı kızdıracak espriler yapıyor. 1999 yılından bu yana Fenerbahçe'nin evinde Galatasaray'a yenilmemesine vurgu yapan taraftarlar, "Cimbom, Kadıköy'de en son kazandığında" başlığı altında yorumlarını paylaşıyorlar. Sarı-Lacivertliler'in ortak görüşü ise 1999 yılında dünyanın şu anki halinden çok farklı olduğu... İşte Fenerbahçeli taraftarların Galatasaray'ın Kadıköy'de son galibiyetini aldığı 22 Aralık 1999 tarihinde Türkiye ve dünyanın durumu ile ilgili paylaştıkları:
* Süleyman Demirel Cumhurbaşkanı, merhum Bülent Ecevit ise Başbakan'dı...
* Fenerbahçe'nin şu anda kullandığı Samandıra Tesisleri'nin inşaatına henüz başlanmamıştı. Sarı-Lacivertliler, Dereağzı Tesisleri'nde çalışıyordu...
* Atatürk Havalimanı'nda dış hatlar terminali henüz hizmete açılmamıştı...
* Liradan 6 sıfır henüz atılmamıştı. Cumhuriyet altını 33 milyon lira, dolar 6 bin lira, euro ise 9 bin liraydı...
* Benzinin litresi 550 bin lira, LPG 150 bin liraydı...
* Asgari ücret 93 bin 600 liraydı...
* Beşiktaş'ta Süleyman Seba başkandı. Daha sonraki yıllarda Serdar Bilgili, Yıldırım Demirören ve Fikret Orman da bu görevi yaptı...
* ABD Başkanı Bill Clinton'dı. Rusya'da Boris Yeltsin iktidardıydı...
* Cep telefonlarının bırakın akıllı olmasını, renkli ekranları bile yoktu.

METRO DA YOKTU!
* Taksim-4 Levent metrosunda tünel inşaatları devam ediyordu...
* Arma moturu Google yoktu... (Google, şirket olarak 1998 yılında kuruldu ama aktif halde değildi... 2000 yılından sonra arama motoru olarak kullanılmaya başlandı...)

O BİR ASLAN'DI!
* Emre Belözoğlu, G.Saray formasını giyiyordu...
* Hakan Şükür milletvekili olacağını aklından bile geçirmiyordu...
* O tarihte G.Saray'ın başkanı Faruk Süren'di. Daha sonra Mehmet Cansun, Özhan Canaydın, Adnan Polat ve Ünal Aysal bu görevi üstlendi. F.Bahçe'de başkan Yıldırım'dı... Yıldırım hala başkan.

SADECE EMRE KALDI O DA FENER'DE!
G.Saray'ın 22 Aralık 1999'da Kadıköy'den zaferle çıkan 11'inde yer alan isimlerin 10'u emekli oldu. Tek faal futbolcu olan Emre Belözoğlu ise Fenerbahçe formasıyla sahaya çıkacak

Cimbom 22 Aralık 1999 tarihinde Kadıköy'de oynanan maçta Fenerbahçe'yi Hasan Şaş ve Marcio'nun golleriyle 2-1 yenmişti. Galatasaray tam 13 yıl 10 ay ve 15 gündür bu galibiyete hasret.

10'U FUTBOLU BIRAKTI
Fatih Terim yönetimindeki Sarı- Kırmızılılar o gün sahaya Mehmet Bölükbaşı, Fatih, Capone, Popescu, Ergün, Okan, Suat, Emre, Hasan Şaş, Marcio ve Hakan Şükür 11'iyle çıkmıştı. Bu isimlerin 10'u emekli olurken tek faal futbolcu durumundaki Emre Belözoğlu ise Fenerbahçe formasını giyiyor. Tecrübeli yıldız pazar günü 11'de görev yapacak.

GERÇEK FENERLİ OLMAK İSTİYOR!
Çubuklu formasıyla Galatasaray'a henüz gol atamayan Emre Belözoğlu, pazar günü şeytanın bacağını kırarak 'Gerçek Fenerbançeli' olmak istiyor.

MEHMET BÖLÜKBAŞI
En son 2012'de Tarsus'ta oynayıp futbolu bıraktı.

FATiH AKYEL
2002-04 arısı F.Bahçe'de oynadı. 2010'da emekli oldu.

CAPONE
Son olarak 2010'da Brezilya'da M.Bara'da oynadı.

POPESCU
2003'te Hannover'de oynayıp emekli oldu.

ERGÜN PENBE
Şu anda Giresunspor'da teknik direktörlük yapıyor.

SUAT KAYA
G.Antep Belediye'nin hocasıydı ama yollar ayrıldı.

OKAN BURUK
Kısa süre önce Elazığspor'un başına geçti.

HASAN ŞAŞ
Son olarak G.Saray'da antrenördü.

MARCIO
Tarihi maçta 1 gol atmıştı. 2012'de futbolu bıraktı.

HAKAN ŞÜKÜR
AK Parti Milletvekili... Lig TV'de yorumcu.