Fenerbahçe Ülker Barça'ladı!

Basketbol THY Avrupa Ligi A Grubu'ndaki ikinci maçında Fenerbahçe Ülker, İspanyol temsilcisi Barcelona'yı 75-70 yendi.

Giriş Tarihi 25 Ekim 2013, 00:00 Güncelleme 25 Ekim 2013, 22:23
Fenerbahçe Ülker Barça’ladı!

İÇİNDEKİLER

Grubundaki ilk maçında deplasmanda Budivelnik Kiev'i 102-84 yenen sarı-lacivertliler, ikinci maçında da güçlü rakibi Barcelona'yı devirip, THY Avrupa Ligi'nde yoluna yenilgisiz devam etti.

Maça Melih Mahmutoğlu ve Kenan Sipahi'nin üç sayılık basketleriyle başlayan Fenerbahçe Ülker, 3. dakikayı 8-4 üstün geçerken, pota altında Vidmar'ın top kayıpları sonrası Huertas ve Novarra'nın sayılarıyla oyuna ağırlığını koyan Barcelona, 5. dakikada 12-10 öne geçmeyi başardı. Sarı-lacivertli ekip, Bogdanovic, Zoric ve Kleiza'nın devreye girmesiyle üstünlüğü tekrar alarak ilk periyodu 24-17 önde bitirdi.

İkinci periyotta Barcelona'ya karşı iyi savunma yapmayı sürdüren Fenerbahçe Ülker, rakibinin kolay sayı bulmasının önüne geçti. Bu çeyrekte 12 sayı atan Kleiza'ya, Bjelica ve McCalebb'ın da eşlik etmesiyle üstünlüğü ele alan sarı-lacivertli ekip, 18. dakikada 11 sayılık (42-31) farka ulaşıp, devreyi de 44-35 galip durumda kapattı.

Üçüncü çeyreğe Emir Preldzic'in serbest atışlardan bulduğu sayılarla başlayan ev sahibi ekip, ardından Barcelona'nın Lampe, Navarro ve Abrines'le basketler kazanıp 9-0'lık bir seri yakalamasını engelleyemedi ve fark 24. dakikada 2 sayıya (46-44) indi. Rakibi karşısında direncini koruyan Fenerbahçe Ülker, bu kez McCalebb, Bogdanovic, Kleiza ve Zoric'in ürettiği basketlerle 14-0'lık bir seriyle karşılık verip, 26. dakika içinde farkı 16 sayıya (60-44) taşıdı. Sarı-lacivertliler, son periyoda 66-52 üstün girdi.

Dördüncü periyotun ilk bölümünde her iki takım da skor üretmekte sıkıntı yaşarken, çeyreğin 4. dakikasını Fenerbahçe Ülker sayısız, Barcelona ise 1 sayıyla tamamladı. Sarı-lacivertlilerin sayı bulmakta zorlandığı bu bölümde Barcelona, Tomic ile Navarro'nun basketleriyle son dakika girilirken farkı 5 sayıya (72-67) düşürdü. Bitime 20 saniye kala Lampe'nin 3 sayılık basketiyle bu kez skoru 72-70'e getiren İspanyol ekibi, taktik faullere gitti. Emir Preldzic'in kullandığı 4 serbest atıştan 3'ünü kaçırmasına rağmen hücum fırsatlarını değerlendiremeyen Barcelona karşısında Fenerbahçe Ülker, müsabakadan 75-70 galip ayrıldı.

Öte yandan, Sırbistan Milli Takımı'ndaki görevini bırakan ve şu an takım çalıştırmayan ünlü Sırp başantrenör Dusan Ivkovic de mücadeleyi izleyenler arasında yer aldı.