Galatasaray iflasın eşiğinde

Başkan Ünal Aysal'ın Galatasaray Lisesi'nden sınıf arkadaşı olan Semih Haznedaroğlu, Sarı-Kırmızılı kulübün iflasın eşiğinde olduğunu söyledi. Haznedaroğlu, "3 senede kulüp büyük borca sürüklendi. İflas kapıda" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ekim 2013 Güncelleme 17 Ekim 2013, 02:32
Galatasaray iflasın eşiğinde

İÇİNDEKİLER

Galatasaray'da Ünal Aysal yönetimine tepkiler dinmiyor... Faruk Süren, Adnan Öztürk gibi kulübün önde gelen isimlerinin yanı sıra bir önceki yönetimde yer alan ve Aysal'ın sınıf arkadaşı olan Semih Haznedaroğlu, Galatasaray Başkanı'na verdi veriştirdi... Yönetimden ayrıldıktan sonra hiç konuşmayan Haznedaroğlu, Sarı- Kırmızılı kulübün iflasın eşiğinde olduğunu söyledi. Haznedaroğlu, "Benim zamanımda futbol takımında gelirler maliyeti karşılıyordu. Ama sonradan büyük transferler yapıldı. Drogba, Sneijder alındı. Bruma'ya 10 milyon euro verildi. Teknik heyet değişti. Bunlar hep artı masraf. Tabii ki sportif başarıyı düşüneceksiniz. Ancak futbolda başarısız olduğunuz zaman işin başında kalmak zorlaşır. Bir gün hesaplar karşınıza gelir" diye konuştu.

REAL'İ BELEDİYE KURTARDI. BİZİ KİM KURTARIR?
Haznedaroğlu, Real Madrid'in de bir dönem aynı sıkıntıyı çektiğini söyledi. Eski yönetici, "Real Madrid zamanında iflas ettiğinde o dönemki Madrid Belediyesi araya girip durumu kurtarmıştı. Ancak, G.Saray'ın başına böyle bir durum gelirse belediye de yardım etmez. Bu nedenle G.Saray çok dikkat etmek zorunda" dedi.

ÜÇ SENE DE HER ŞEY TERSİNE DÖNDÜ!
Borçların her sene azalacağına giderek arttığına dikkat çeken Haznedaroğlu, "Gerek genel kurulda gerek divan kurulunda devraldığımız o zamanki borçların azalacağını ve döndürülebilir hale geleceğinden bahsetmişti. 3 sene geçti her şey tersine döndü. Hem de sermaye artırımına rağmen" diye konuştu.

GELİRLER MALİYETİN 3'TE 1'İ BİLE DEĞİL!
G.Saray'ın son harcamalar yapılmadan ki borcunun 850 milyon TL'yi aştığına dikkat çeken Haznedaroğlu, bir çok branşta gelirlerin giderleri karşılayamadığına dikkat çekti. Haznedaroğlu, "Mesela basketbolda sponsor olmasına rağmen gelirler maliyetin 3'te 1'ini karşılamıyordur. Futbolda da durum böyle" yorumnu yaptı.