Yen de buralar bayram olsun

2014 Dünya Kupası elemelerinde son sözler bu akşam söylenecek... Ay-Yıldızlılar, 21.00'de Şükrü Saracoğlu'nda konuk edeceği Hollanda'yı devirir, Romanya da Estonya önünde 5 farklı kazanamazsa play-off biletini alacağız

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ekim 2013 Güncelleme 15 Ekim 2013, 02:08
Yen de buralar bayram olsun

İÇİNDEKİLER

Ve tarihi gün geldi çattı... Milli Takımımız, 2014 Dünya Kupası elemeleri D Grubu'ndaki en son ve kader maçında lider Hollanda'yı Şükrü Saracoğlu Stadı'nda konuk edecek. Saat 21.00'de başlayacak ve Star TV'den naklen yayınlanacak olan zorlu mücadelede Portekizli hakem Benquerenca düdük çalacak. Abdullan Avcı'nın yerine Fatih Terim'in göreve gelmesinin ardından müthiş bir çıkış yakalayan ve üst üste 3 maç kazanan Milli Takımımız, son dönemeç öncesinde 16 puanla 2. sırada yer alıyor. Play-off yolunda en büyük rakibimiz olan Romanya da aynı puanda ve averaj farkıyla 3. sırada bulunuyor.

HOLLANDA'YI YENMEK DE YETMEYEBİLİR
Milliler'in play-off vizesini almak için Hollanda karşısında mutlaka kazanması gerekiyor... Fakat bu skor da Ay- Yıldızlılar'a yetmeyebilir. Grup ikincisi olmamız için Romanya'nın da sahasında Estonya önünde 5 farklı kazanmaması gerekiyor. Eğer Milliler, Hollanda'yı 2 farklı yenerse, o zaman Rumenler'in 6 averaj yapması gerekecek.

21 EKİM'DE KURA ÇEKİMİ VAR!
Farklı Hollanda yenilgisinin ardından şansı oldukça azalan Macaristan ise saat 21.00'de Andorra'yı ağırlayacak... Milli Takımımız istediği sonucu alırsa, diğer grupların ikincilerinden birisiyle play-off'ta eşleşecek. Kura çekimi 21 Ekim'de yapılacak. Maçlar ise 15 ve 19 Kasım'da oynanacak.

VURUCU TİM GÖREVE HAZIR BURAK&UMUT PUSUDA
Son yılların en önemli maçına çıkacak olan Milli Takımımız'da tüm gözler Burak Yılmaz ve Umut Bulut'un üzerinde olacak... Ay-Yıldızlı formayla son 5 maçta gol atan ve tarihe geçen Burak, Hollanda'nın ağır savunma hattı karşısında birkez daha ağları havalandırmak istiyor. Elemelerde 5 golü bulunan Umut Bulut da tarihi maçta en büyük kozlarımızdan biri olacak. Arda ve Gökhan Töre'nin performansı da Milli Takımımız için büyük önem taşıyacak.

KORKUTAN iSTATiSTiK
Milli Takımımız dünya futbolunda söz sahibi takımlara karşı son 16 maçta 13 yenilgi alırken, 3 beraberlik yaşadı ve hiç kazanamadı.

KALEMiZ GOLE KAPALI
Türkiye, 2014 eleme grubunda 3 maçtır kalesinde gol görmüyor.

SABRET, KONTRADAN VUR!
Elemelerde adeta fırtına gibi esen Hollanda'yı Kadıköy'de konuk edecek Milli Takımımız'ın zafer stratejisi belli oldu... Ay-Yıldızlılar, topa sahip olmayı çok seven rakibi önünde çok sabırlı bir futbol sergileyecek. Mililler, kaptıkları toplarla ağır Hollanda savunmasının arkasına Burak ve Umut'u kaçırarak gol arayacak. Ay-Yıldızlılar ayrıca rakibin en önemli silahlarından biri olan duran toplara da özel önlem alacak. Savunmamız çok formda olan Robben ve Van Persie'ye de adeta göz açtırmayacak.

HEDEFiMiZ 6. KEZ PLAY-OFF
Daha önce 5 kez playoff'ta mücadele eden Milli Takımımız, 2 kez finallerin biletini alırken, 3 kez hüsran yaşadı. Milliler son olarak Hırvatistan'a boyun eğmişti.

YÜZDE 55 OLCAN YÜZDE 45 H.ALİ
Hollanda maçı öncesi Milli Takımımız'da sol bek belirsizliği sürüyor. Caner'in yerine kimi oynatacağına karar veremeyen Fatih Terim'in Olcan'a daha sıcak baktığı öğrenildi.

VAN GAAL: ROMANYA İKİNCİ BİTİRECEK
Hollanda Teknik Direktörü Van Gaal düzenlediği basın toplantısında, "Grupta ikinci en iyi takımın Türkiye olduğunu düşünüyorum. Puan tablosuna baktığımızda da şu anda böyle olduğunu görüyoruz. Ancak grup 2.'liği için favorim Romanya. Çünkü Türkiye'yi yeneceğimizi düşünüyorum" dedi. Kurt hoca, "Türkiye'nin kalitesinin farkındayım. Oyuna nasıl yaklaşacağımı şu anda burada paylaşmak istemiyorum. Eğer paylaşırsam bu durum Fatih Terim açısından bir avantaj oluşturacaktır" diyerek sözlerini tamamladı.

BİZİMKİLER YİNE YEDEK!
Hollanda Milli Takımı'nda Galatasaraylı Wesley Sneijder ve Fenerbahçeli Dirk Kuyt'un bu akşam maça yine yedek kulübesinde başlaması bekleniyor.

VAN PERSİE
Macaristan karşısında iğneyle forma giyen Van Persie bu akşam da Milil Takımımız'a karşı görev yapacak.


SARACOĞLU KIRMIZI-BEYAZ
Tarihi Hollanda maçı öncesinde 52 bin bilet saatler öncesinden tükendi... Fatih Terim'in çağrısı üzerine taraftarların Şükrü Saracoğlu'nu kırmızı beyaza boyaması bekleniyor

Şükrü Saracoğlu Stadı bu akşam tarihi günlerinden birisini yaşayacak... Hollanda maçı için satışa çıkarılan biletler saatler öncesinden tükenirken, 52 bin taraftar tribünleri hınca hınç dolduracak. Teknik direktör Fatih Terim'in Estonya maçı sonrası yaptığı çağrıya çok olumlu yaklaşan futbolseverlerin Milli Takım formalarıyla maça gelerek stadı kırmızı-beyaza boyaması bekleniyor. TFF yetkilileri de maç öncesinde koltuklara Türk bayrakları bırakacak. Yani bu akşam Kadıköy'de kelimenin tam anlamıyla bir futbol şöleni yaşanacak.

KADIKÖY'DE COŞUYORUZ!
Milli Takımımız bu akşam Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 14. maça çıkacak. Ay-Yıldızlılar 13 maçta 8 galibiyet, 3 beraberlik alırken sadece 2 kez yenilgi yaşadı.

A MİLLİLER ARTIK ZAFERE HAZIR
A Milli Takımımız bu akşam Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Hollanda ile oynayacağı Dünya Kupası grup eleme maçının hazırlıklarını tamamladı. Kasımpaşa Kulübü'nün Kemerburgaz'daki tesislerindeki antrenman 1 saat 30 dakika sürdü. Çalışmaya tüm takım katıldı.