Volkanik patlama

Trabzonspor 2. dakikada Adrian ile öne geçti. 40'ta Tevfik eşitliği getirdi. Bordo-Mavililer'de Volkan Şen tribünlerden gelen tepki üzerine ağlayarak soyunma odasına gitti. Malouda'nın 42'deki füzesiyle Fırtına 3 puana esti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ağustos 2013 Güncelleme 27 Ağustos 2013, 02:34
Volkanik patlama

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'in 2. haftasında Avni Aker Stadı'nda Trabzonspor evinde Çaykur Rizespor'u 2-1 yenerek ilk puanlarını aldı. Trabzonspor'da Adrian, yaklaşık 25 metreden gönderdiği şutla kaleci Pawelek'i avladı ve takımını 1-0 öne taşıdı. Devrenin ilk yarım saatlik bölümü Trabzonspor kontrolünde geçilse de son dakikalarda rakip sahada daha çok görünmeye başlayan Çaykur Rizespor beraberlik golünü bulmayı başardı. 40. dakikada Trabzonspor ceza sahasında yaşanan ufak çaplı karambolde topu önünde bulan Tevfik Köse topu ağlara göndererek skoru eşitledi: 1-1. İlk 45 dakikanın bitimine az bir süre kala yeşil sahada ilginç bir olay yaşandı. Trabzonsporlu Volkan Şen, kendi taraftarıyla yaşadığı diyalog sonrasında gözyaşlarına hakim olamadı ve oyunu terkederek yerini Malouda'ya bıraktı. Fransız yıldız, 49. dakikada Süper Lig'de yılın golüne aday bir şekilde topu Rize ağlarına gönderdi ve galibiyeti getirdi. Onun ceza sahasından yaptığı sert şut 90'a takıldı!

TARİHİ GÖZYAŞI!
Trabzonspor taraftarlarının kendi oyuncuları Volkan'a küfür etmesi üzerine Volkan da tribünlere doğru giderek onlara tepki gösterdi. Maç devam ederken yaşanan bu olaylar üzerine Volkan'ın yanına gelen takım arkadaşları genç oyuncuyu sakinleştirmeye çalıştı. Ancak sakinleşmediği görülen Volkan takım arkadaşı Aykut ve Soner'in yanında bir anda gözyaşlarına boğuldu. Oyuncu daha sonra maçı bıraktı ve soyunma odasına gitti. Bu tablo Türkiye'de ilk kez yaşandı. Ancak Volkan'a küfür eden taraftarlara da tepki gösterenler oldu. Bordo-Mavili taraftarlar, birkaç fanatiğin yapmış olduğu harekete gerekli tepkiyi koydular.

KARAKOLLUK OLDULAR!
Bordo-mavililer'de genç oyuncu Volkan Şen'in isyan edip sahayı terk etmesine sebep olan 4 taraftara Sporda Şiddet Yasası anında uygulandı. Avni Aker Stadı'nda kamerelar tarafından tespit edilen dört kişi hemen polislerce stat dışına çıkartıldı. İfadelerinin alınması için karakola götürülen şahısların Sporda Şiddet Yasası uyuarınca cezalandırılması için savcılığa sevk edilecekleri öğrenildi. Küfür eden kişi maç sırasında kendini deşifre etmişti.

VOLKAN'I 15 DAKİKA ALKIŞLADIK
Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, Rize karşısında kazandıkları ama kötü oynama haklarını da kullandıklarını söyledi. Volkan Şen hakkında da konuşan Akçay, "Aile içinde bir sorun. Eleştirebiliriz, 'yuh' diyebiliriz. Ama küfür çaresiz kaba insana yakışır. Volkan'ı soyunma odasında 15 dakika aklışladık" dedi.

BAŞKAN BİLETİNİ KESTİ
Trabzon Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Volkan Şen hakkında çok sert açıklamalarda bulundu. Hacıosmanoğlu, Volkan Şen'in takımdan gönderileceğini belirterek "Bunu yapan oyuncunun elbette bizim yanımızda yeri yok" ifadesini kullandı.

İLK 10 DAKİKADA 4 İSABETLİ ŞUT
Trabzon ilk 10 dakika esti sonra durdu. 10 dakikada kaleyi bulan 4 şut atan Bordo-Mavililer sonrasında vasatı aşamadı.

ADRİAN'DAN TARİHİ GOL
Trabzonspor-Çaykur Rize karşılaşmasının 2. dakikasında golü atan Adrian, bu golüyle tarihe geçti. Polonyalı forvet, Trabzonspor'un lig tarihindeki 2000. golünü attı. 1000. golü eski teknik direktörleri Tolunay Kafkas atmıştı.