Fırtına tur kapısını araladı

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında deplasmanda FK Kukesi'yi 2-0 mağlup etmeyi başardı. Adrian ve Henrique'nin golleriyle rakibini yıkan Fırtına, 29 Ağustos'taki rövanş maçı öncesi büyük bir avantaj sağladı

Giriş Tarihi 22 Ağustos 2013, 00:00 Güncelleme 22 Ağustos 2013, 22:50
Fırtına tur kapısını araladı

İÇİNDEKİLER

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Trabzonspor, deplasmanda Arnavutluk'un FK Kukesi takımı ile karşılaştı. Fırtına, Qemal Stafa Stadı'nda oynanan mücadeleden 2-0'lık skorla galip gelmesini bildi. Bordo-mavililerin gollerini 31. dakikada Adrian ve 68. dakikada Paulo Henrique attı. Trabzonspor'da 1 gol atıp 1 asist yapan Adrian takımı adına galibiyetin mimarı oldu.

Avrupa Ligi'nde bu sezon oynanan 5. maçta 5. golünü atmayı başaran Henrique ise, Trabzonspor'un Avrupa'da en çok gol atan yabancı oyuncusu oldu.

Trabzonspor, deplasmanda Kukesi karşısında aldığı galibiyetle 29 Ağustos'ta Avni Aker'deki rövanş maçı öncesi gruplara kalma adına avantajı eline geçirdi. Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında deplasmanda Beşiktaş'a mağlup olan bordo-mavili takımda, Kukesi galibiyetiyle moraller de yerine geldi.

UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçlarında yaptığı 4 karşılaşmada da yenilgi yüzü görmeyen Trabzonspor, Kukesi karşısında bu seriyi de 5 maça çıkardı.

Sakatlıkları bulunan Bosingwa, Malouda ve Giray Kaçar ile kart cezalısı Colman'ın yokluğunda rakibi karşısına çıkan Trabzonspor, ilk 20 dakikalık bölümün ardından etkili bir oyun ortaya koydu. Rakip kale önünde etkili ataklar geliştiren ve kalesinde pozisyonlar vermeyen bordo-mavililer, Adrian'ın penaltıdan attığı golle de ilk yarıyı önde tamamlamayı başardı.

İkinci yarıya da 1-0'nın etkisiyle kontrollü başlayan Trabzonspor, Volkan, Adrian ve Henrique ile rakip kalede gol aradı. Rakibine net pozisyonlar vermeyen Fırtına'nın beklediği gol 68. dakikada Henrique'den geldi. Sol kanattan açılan ortaya Soner yaptığı kafa vuruşu kaleciden döndü. Seken topa kaleciden önce hareketlenen Adrian, topu içeriye ortaladı. Arka direkte topla buluşan Henrique yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve takımını 2-0 öne geçirdi.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca mücadele temsilcimiz Trabzonspor'un 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

SONER VURDU SAVUNMADAN DÖNDÜ
20. dakikada Olcan Adın'ın pasında sağdan rakiplerinden sıyrılarak ceza alanına giren Volkan Şen'in içeriye doğru çıkardığı top ile buluşan Soner Aydoğdu'nun şutunda meşin yuvarlak savunmadan döndü.

OLCAN AZ FARKLA
24. dakikada Adrian'ın uzun pasında ceza alanı içinde Volkan Şen, savunmanın arkasında topu kontrol ederek Olcan Adın'a çıkardı. Bu futbolcunun plase vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

GOL ADRIAN'DAN
30. dakikada soldan ceza alanına girerek Pegini'den sıyrılan Olcan Adın'ın içeriye doğru çıkardığı topa savunmada Brahja elle müdahele edince karşılaşmanın Bulgar hakemi Todorov penaltı noktasını gösterdi. 31. dakikada Adrian, kullandığı penaltı atışında topu kaleci Halili'nin üzerinden filelere göndederek Trabzonspor'u 1-0 öne geçirdi.

YİNE ADRIAN, AMA OFSAYT…
40. dakikada Volkan Şen'in sağdan kullandığı serbest vuruşta, kaleci Halili'den dönen topu Adrian kontrol ederek filelere gönderdi ancak yardımcısının bayrağına uyan hakem Todorov, ofsayt nedeniyle gol kararı vermedi.

Karşılaşmanın ilk yarısı Trabzonspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

TOPUN KONTROLÜ ONUR'DA
56. dakikada Allmuça'nın ceza alanı dışından şutunda, kaleci Onur Recep Kıvrak yatarak topu kontrol etti.

HENRIQUE ATTI 2 OLDU
68. dakikada Volkan Şen'in soldan ortasında, ceza alanı içerisinde Soner Aydoğdu'nun kafa vuruşunda, kaleci Halili'nin güçlükle çeldiği top ile sağ tarafta ceza alanı son çizgisinde Adrian buluştu. Bu futbolcunun ortasında, arka direkte Henrique, kafayla topu filelere gönderdi: 0-2

HALILI SON ANDA
79. dakikada Volkan Şen'in ceza yayı üzerinden yerden şutunda, kaleci Halili direk dibine uzanarak topu kornere gönderdi.

Maçta başka gol olmayınca Trabzonspor, karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

FK KUKESİ: Halili, Brahja, Hallaçi, Pegini (Dk. 46 Smajlaj), Malota, Progni, Allmuça (Dk. 63 Cikalleshi), Karabeci, Musolli, Popovic (Dk. 78 Alikaj), Hoxha

TRABZONSPOR: Onur, Zeki, Aykut Demir, Mustafa, Olcan, Aykut Akgün, Zokora, Adrian (Dk. 82 Batuhan), Soner (Dk. 90+2 Yusuf), Volkan (Dk. 89 Alazinho), Henrique

GOLLER: Dk. 31 Adrian (penaltıdan), Dk. 68 Henrique (Trabzonspor)

SARI KARTLAR: Dk. 38 Zeki Yavru, Dk. 47 Henrique, Dk. 80 Mustafa Yumlu (Trabzonspor) Dk. 52 Smajlaj (Kukesi)