Aziz Yıldırım'la yan yana oturmam

Süper Kupa maçında Aziz Yıldırım'la yan yana oturmam Eğer yetkililer önlem almaz ve bizi yan yana oturmaya zorlarsa, ilişkileri daha kötüye sokmamak için maça gitmem... Bu federasyonun kuruluşunda bütün kurul atamalarını F.Bahçe yaptı. 10-15 yıldır uygulanan 'Galatasaray'a ne kadar vurursak önümüz açılır' yöntemiyle bir yere gelinmez....

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ağustos 2013 Güncelleme 06 Ağustos 2013, 03:25
Aziz Yıldırım’la yan yana oturmam

İÇİNDEKİLER

Arsenal'i seyircisi önünde yenerek Emirates Cup'ı kazanan Galatasaray'ın Başkanı Ünal Aysal, Londra'da TAKVİM'in sorularını yanıtladı. Levent Tüzemen ve Yaşar Yalçın'a konuşan Aysal gündem yaratacak açıklamalar yaptı. İşte Başkan'ın o sözleri: Kupadan ziyade beni Galatasaray'ın yurdışı başarıları ilgilendiriyor. Biz portföyümüze ne kadar çok yurt dışında başarı koyarsak hedeflerimize daha çabuk gideriz. Gayet tabii Türkiye'de de başarılı olmamız lazım. Ama ben geldiğimizden beri söylüyorum bizim asıl hedefimiz yurt dışı başarılar... Yönetimimizde bazı değişiklikler yaptık. Eski yönetimdeki arkadaşlar da pırıl pırıl insanlardı. Bu değişikliği neden yaptığımı biliyorsunuz. Kurumsallaşma yapısının oturmasını istiyorum. Başkanlara, yöneticilere bağımlı kalmadan işlerin yürümesi lazım. Bizler değişebiliriz, değişmeyen kulüpte işleyen bir yönetim sisteminin olmasıdır. Otomatik saat gibi bunu bir sene içinde başarıp bu sistemi kuracağım, kimsenin şüphesi olmasın. Yetki süremiz bir sene başkanlık süremiz üç yıl. Bir yıl sonra Genel Kurul'a gidip yetki süremizi uzatmak için talepte bulunacağız... Ödemelerin hepsi yolunda. Başkan olduğumdan beri personel maaşı ayın 28'inde yatıyor. Kendi şirketimde yaptığımı burada da yapıyorum. Öncelik personelin sonra futbolcular ve diğer sporcular.

YAN YANA GELİRSEK KÖTÜ ÖRNEK OLURUZ
Süper Kupa maçında Aziz Yıldırım'la oturmak istemiyorum. Çünkü taraftarlara kötü bir örnek oluruz. Birbirimize yaklaşım gösteremeyeceğimiz için hoş bir görüntü olmaz. Eğer yan yana oturmak zorundaysak ben ilişkileri daha kötüye sokmamak için maça gitmem. Zaten Aziz Bey'in "Ben sarı-kırmızıdan nefret ediyorum" sözlerinden sonra bir anlaşma ve uzlaşma imkanı kalmamış gibi görünüyor.

DEMİRÖREN, G.SARAYLILAR'I DIŞARI ÇIKARDI
Fenerbahçe kulübünün 10-15 senedir tatbik ettiği hasımlıktan doğan başarı yöntemi yani Galatasaray'a ne kadar vurursak önümüz o kadar açılır yöntemi bu yanlış. Böyle bir yere gelinmez... Bu federasyonun kuruluş dönemeni hatırlayın. Bütün kurulların tayinlerini F.Bahçe yaptırmış. Kaldı ki Sayın Demirören geldiği gün içerde çalışan profesyonelleri G.Saraylı bulduğu için dışarı çıkardı. İlk icraatı bu oldu!

G.SARAY BAŞKANLIĞI AYRICALIKTIR
Bizim önceki programımız ABD'de bir turnuvaydı. Fakat Emirates Cup daveti gelince kabul ettik.
Arsenal'in bize karşı şanssızlığı var (gülerek). Maçtan sonra Arsenal başkanının suratı baya asıldı.
Spor dostluk ve arkadaşlık için var. Mesela spor, Amerika ile Çin arasında tüm duvarları yıkmayı başaran tek şeydir. Orda oynanan bir pinpon maçıyla tüm düşmanlık bitti.
G.Saray'da bir deyim vardır. "Hiçbir başarı cezasız kalmaz". İnşallah benim sonum öyle olmaz (gülerek).
Evet her şeyim var ama Galatasaray başkanı olmak bir ayrıcalık. Benim varlıklı olmam beni yaşadığım sürece hatırlatır. Galatasaray başkanı olmaksa beni her zaman hatırlatır.

FATİH HOCAYI ARTIK DAHA İYİ ANLIYORUM
Samimi olarak söylüyorum; Fatih hocaya sonuna kadar güveniyorum. Bir keresinde, yüz yüze değil başkalarının aracılığı ile görüştük. Bu büyük bir hataydı. Sonra bu hatamızdan döndük. Artık birbirimizi çok daha iyi anlıyoruz.

TFF'NİN DEĞİŞİM ZAMANI GELDİ!
Yabancı kararıyla da görüldü ki, bu federasyonla işler yürümeyecek. Değişim zamanı çoktan geldi bile. Eğer önümüzdeki günlerde UEFA'dan kötü bir haber gelirse TFF hemen istifa etmeli.

ARDA, GALATASARAY'A ASLA HAYIR DEMEZ!
Gerçeği söylemek gerekirse; Arda transferi çok zor görünüyor. Çünkü kulübü bırakmak istemiyor. Arda gelmek ister mi bilemem ama söz konusu Galatasaray olduğunda 'hayır' demez. Buna inanıyorum. Atletico Madrid Başkanı ile aram çok iyi. Fakat takımın hocası Simeone, Arda'yı kesinlikle bırakmıyor. Şu anda yapılacak transfer benim için de sürpriz olur. Çünkü yabancı kontenjanı nedeniyle önümüz kapalı. Ben transferde parayı yaratırım bu konuda sıkıntı yok.

FARFAN&NANİ&CARLİNHOS'U BİTİRMİSTİK AMA...
Ancak 6+0+4 bizi vurdu... Bu karardan hemen dönülmeli. Yoksa görevi kötüye kullanmaktan hesap verirler

Federasyonun yabancı kararı en çok bizi vurdu. Evet bu sene daha az para harcadık. Ama bunun bütçemizdeki kısıtlamayla ilgisi yok. Sadece yabancı futbolcu kısıtlamasından dolayı transferde durduk.

TÜRK OYUNCU OLSA ALIRIM
İçerde değerli Türk oyuncular bulsam almaz mıyım? Parasını verir alırım. Yabancı sıkıntısı çıkmasa samimi söylüyorum biz Carlinhos'u, Farfan'ı hatta Nani'yi de bitirmiştik. Wellington hazırdı, onu da alamadık. Melo'yu almamıza rağmen bu transferi de gerçekleştirecektik. TFF bu kararından hemen dönmeli. Yoksa görevi kötüye kullanmaktan insanlara hesap vermek zorunda kalırlar.


LEVENT TÜZEMEN - YAŞAR YALÇIN