Kartal'dan Etik savunma!

Şike yaptığı gerekçesiyle UEFA tarafından 1 yıl Avrupa Kupaları'ndan men cezası alan Beşiktaş, UEFA Tahkim Kurulu'na savunmasını verdi. TFF Etik Kurulu Başkanı Oğuz Atalay ile üyeler Mertay Kugay ve Burak Önder'in tanık olarak yer alıp hukuki deliller sunmaları olumlu karşılandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Temmuz 2013 Güncelleme 12 Temmuz 2013, 00:49
Kartal’dan Etik savunma!

İÇİNDEKİLER

Şike yaptığı gerekçesiyle UEFA Disiplin Kurulu tarafından Avrupa Kupaları'ndan 1 yıl men cezası alan Beşiktaş, İsviçre'nin Nyon kentinde dün UEFA Tahkim Kurulu'na savunmasını verdi. Başkan Fikret Orman savunmaya bizzat katılırken TFF Etik Kurulu Başkanı Oğuz Atalay, üyeler Mertay Kugay ile Burak Önder de tanık olarak dinlendi. Etik Kurulu Başkanı ve üyelerinin duruşmada tanık olarak yer almalarının ve sundukları hukuki delillerin olumlu karşılandığı ve ibrenin Beşiktaş'tan yana olduğu ifade edildi. Üyelerin, "Beşiktaş, İbrahim Akın'a talip olduğunda Beşiktaş'ın oyuncunun kulübüyle finalde rakip olacağı belli değildi ve bu düşük bir ihtimaldi. Başka oyuncularla da transfer ilişkisine girilebilirdi" dedikleri öğrenildi. Beşiktaş'ın İbrahim Akın'la kamuoyu önünde görüştüğünü belirten üyelerin, "Amacın transfer olduğu beyan ve belgelerle mevcuttur. Akın'a olan ilgi maçtan sonra da sürmüştür. İbrahim Akın ve İskender Alın maçta ellerinden geleni yapıp kupayı penaltılar belirlemiştir" dedikleri ifade edildi.

KURUL OLARAK İNANDIĞIMIZ KARARLARI VERDİK
Etik Kurulu Başkanı ve iki üyesinin Beşiktaş'a verdikleri beraat kararını ise şu sözlerle UEFA Tahkim Kurulu'na anlattıkları ifade edildi: "Bütün dosyaları inceledik. Şahısları ayıntılı dinledik. Doğru olduğuna inandığımız kararı verdik. Ne Beşiktaş ne Sayın Serdal Adalı ne Sayın Tayfur Havutçu ne de Sayın Ahmet Ateş'in ceza almasını gerektirecek bir suç yada şüphe yoktur."

FİKRET ORMAN: BİZİM UMUDUMUZ POZİTİFTİR...
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, duruşma sonrası yaptığı açıklamada olumlu bir demeç verirken, "Sonucunu bildiğimiz bir duruşma değildi. Etik kurulu arkadaşlarımıza katıldıkları için teşekkür ederiz. Bizim umudumuz pozitiftir. Bekleyip göreceğiz. 19 Temmuz'da kura çekimi var. Bu tarihten önce kararın açıklanacağı kesin. İyi savunma yaptığımıza inanıyorum" dedi.

6.5 SAAT SÜRDÜ KARAR HAFTAYA
Beşiktaş'ın UEFA Tahkim Kurulu'na yaptığı savunması 6.5 saat sürdü. Kurulun kararını pazartesi ya da salı açıklaması bekleniyor. Beşiktaş'ın CAS'a gitme hakkı bulunuyor.

ADALETE SONUNA KADAR GÜVENİYORUZ!
Duruşmaya katılan isimlerden Beşiktaş eski yöneticisi Cengiz Zülfikaroğlu, "Şahit oldum, çünkü Beşiktaş'ın şike yapmadığını biliyorum. Adalete sonuna kadar güveriyoruz" diye konuştu.

KARA BULUTLAR DAĞILDI
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Nyon'daki savunma sonrası umutlu açıklamalarda bulunurken, "İyi bir savunma yaptığımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

ADALI: BÖYLE ŞİKE Mİ OLUR
Beşiktaş eski yöneciticisi Serdal Adalı, net ifadeler kullandı...

Beşiktaş eski asbaşkanı Serdal Adalı, dün Siyah-Beyazlılar'ın UEFA Tahkim Kurulu'na verdiği savunmada söz aldı. Adalı, Beşiktaş'ta görevde olduğu sürede transfer listesini teknik direktör Tayfur Havutçu'nun verdiğini belirterek, "İbrahim Akın'la görüşmeyi maçtan bir ay önce kamuoyunun önünde yaptım. Şikeye niyetlenecek olsak, gizli yaparız. Herkesin gözü önünde suç mu işlenir, böyle şike mi olur" dediği öğrenildi. Adalı'nın, daha önce sarf ettiği, "Fenerbahçe'nin kenar süsü olduk, suçsuz hapis yattık" açıklamalarını UEFA Tahkim Kurulu üyeleri önünde de yinelediği belirtildi.

TAYFUR HAVUTÇU: GERÇEKLERİ ANLATTIK!
Beşiktaş eski teknik direktörü Tayfur Havutçu, duruşma sonrası yaptığı kısa açıklamada, "Sadece olanı biteni anlattık. Ne eksik ne de fazla bir şey söyledik. Yani, gerçeklerden bahsettik. Adaletin yerine geleceğine inanıyoruz" dedi. Havutçu, adalete her zaman güvendiklerini belirtip, "Artık bekliyoruz" dedi.