Bu kez Final Four olsun

THY Euroleague'de gruplar belli oldu. Fenerbahçe, Barça ve CSKA'yı çekti. Efes'in en zor rakibi Real Madrid. Kadrosu zayıflayan Olympiakos G.Saray'a rakip oldu!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Temmuz 2013 Güncelleme 05 Temmuz 2013, 00:40
Bu kez Final Four olsun

İÇİNDEKİLER

THY Euroleague'de 2013-2014 sezonu grup ve eleme turu kuraları İspanya'nın Barcelona kentinde çekildi. Fenerbahçe Ülker A Grubu; Anadolu Efes B Grubu ve Galatasaray Liv Hospital da C Grubu''nda yer aldı. Eleme turu oynayacak olan Banvit ise Cez Basket ile eşleşti. Ligde altışarlı dört grup yer alıyor. Aynı ülke takımlarının aynı grupta yer almadığı gruplarda ilk dört sırayı alan takımlar, "Top 16" turuna yükselecek. Geçtiğimiz sezon Londra'da düzenlenen Final Four organizasyonuna bu sezon 15- 18 Mayıs tarihleri arasında İtalya'nın Milano şehri ev sahipliği yapacak. Banvit, gruplara çıkacak son takım olabilmek için mücadele verecek. Sekiz takımın ikişerli olarak 4 torbada yer aldığı eleme turu kurasında, birinci torba takımları, dördüncü torbada yer alan ekiplerle, ikinci torba takımları ise üçüncü torbada yer alan ekiplerle eşleşti. Tek maç eleme usulüne göre oynanacak karşılaşmaların ardından, gruplara yükselecek son ekip belirlenecek. Gruplara bakıldığında kadrosunu büyük ölçüde koruyan CSKA Moskova ve Barcelona ile eşleşen Fenerbahçe Ülker daha zor bir grupta yer aldı.

ÖZERHUN: KADROLAR TAM OLUŞMADI
Kura çekimin ardından konuşan Anadolu Efes'in menajeri Engin Özerhun "Kadrolar daha tam oluşmadığı için çok net bir yorum yapmak çok doğru olmaz. Ancak Real Madrid gibi kulüplerin her zaman iddialı olacağı gözüküyor. Bunun yanı sıra kendi sahasında çok başarılı olan Brose var" ifadesini kullandı.

NEDİM KARAKAŞ: EN ZOR GRUPTAYIZ
F.Bahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karakaş rakipler ve kulübün hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu. Karakaş, en zor gruba düştüklerini vurgularken her takıma karşı CSKA ve Barcelona ile oynuyormuş gibi hazırlanmaları gerektiğini söyledi.

iLK HEDEFiMiZ TOP 16'YA GiRMEK
Fenerbahçe'nin yeni coachu Obradovic, kura çekimini değerlendirdi. Sırp teknik adam, "İlk resmi maç öncesinde söylenecek her şey doğru olmaz. Her sene kura böyledir zorlu rakipler vardır ancak her takımın kadrosunu görmek lazım. Kolay maç yok. Kendimize bakıp takımı kurmalıyız" dedi.