Akdeniz'de altın vuruş

Akdeniz Oyunları'nı 47 altın, 43 gümüş ve 36 bronzla kapatan sporcularımız ödüle doyacak! Bireysel branşta altın madalya kazananlar 500 cumhuriyat altını ile ödüllendirilecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Temmuz 2013 Güncelleme 02 Temmuz 2013, 02:10
Akdeniz’de altın vuruş

İÇİNDEKİLER

Akdeniz Oyunları'nda madalya kazanan sporcularımız ödüle doyacak. Altın, gümüş ve bronzu boynuna takan atlet ve sporcularımız, oyunlar sonunda toplam 126 madalya elde etmeyi başardı. Bu isimler ödül olarak toplam 28 bin 525 Cumhuriyet Altını almaya hak kazandı. Oyunlar öncesinde açıklanan ödül sistemine göre Türk sporcular toplamda büyük bir ödüle hak kazandı. Bireysel sporlarda altın madalya kazananlar için 500, gümüş alanlar için 75, bronz alanlar içinse 50 Cumhuriyet Altını biçildi. Bu miktar takım sporlarında ise altın alan takımdaki sporcu başına 75, gümüş alanlarda kişi başına 50, bronz alanlarda ise kişi başına 25 Cumhuriyet Altını olarak belirlendi. Daha önceki sistemde Akdeniz Oyunları'nda altın alan sporcu 100 Cumhuriyet Altını alacaktı. Bakanlık ödülü şampiyona öncesinde artırdı, sporcularımız da böylece altına doydu.

MERSİN'DE SEYİRCİ REKORU KIRILDI
Akdeniz Oyunları'nda tarihinin en fazla altın madalyasını kazanan ve organizasyonla övgüler alan Türkiye, biletli seyirci sayısında da rekora imza attı. Bugüne kadar Avrupa ülkeleri de dahil pek çok ülkede düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda biletli seyirci sayısı 100 bini bulmazken, Mersin'de 122 bin kişi bilet satın alarak tribünleri doldurdu.

SULTANLAR GÜMÜŞTE KALDI!
Takım sporlarında altın madalya beklediğimiz Bayan Voleybol Milli Takımı finalde İtalya'ya kaybedince gümüşte kaldı. Sultanlar, takım sporu olduğu için kişi başı 50 Cumhuriyet Altını alacaklar

KARATE VE TENİSTE YÜZÜMÜZ GÜLDÜ
Teniste Çağla Büyükakçay tek bayanlarda altın alırken, karatecilerimiz de kazandıkları 4 altınla dikkatleri üzerlerine çektiler.