Antalya'ya yeni stad!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, temeli atılan Antalya Stadyumu'nun devlete 100 milyon liranın üzerinde maliyetinin olacağını, tesisin 2014 yılı sonunda bitirileceğini söyledi.

Giriş Tarihi 24 Haziran 2013, 00:00 Güncelleme 24 Haziran 2013, 02:19
Antalya’ya yeni stad!

İÇİNDEKİLER

Bakan Kılıç, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan 33 bin kişilik Antalya Stadyumu'nun temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Antalya'da tarihi bir güne tanıklık edildiğini belirterek, iktidarıyla, muhalefetiyle, milletin önündeki badireleri, kötü ve çirkin şeyleri birlikte göğüsleyerek geride bırakacaklarını vurguladı.

Türkiye'nin ekonomide, diplomaside, sporda, kültürde, sanatta parmak ısırtacak başarılara imza attığını, geçtiğimiz günlerde Mersin'de açılışı yapılan Akdeniz Oyunları'nın yerli ve yabancı medyada olimpiyat provası olarak yer aldığını kaydeden Kılıç, "Atatürk'ün Türkiyesi, kuruluşunun 90'ıncı yılında 2020 olimpiyat oyunlarının en güçlü adayı görülüyorsa buna emek veren herkese teşekkür etmek hepimizin milli vazifesidir" dedi.

Temeli atılan Antalya Stadyumu'nun dört duvardan ibaret bir alan olmadığını dile getiren Kılıç, turizm kenti Antalya'ya yeni bir marka değeri kazandırmanın amaçlandığını, Antalya ekonomisi açısından çok önemli bir yatırımın temeli atıldığını ifade etti. Kılıç, söz konusu yatırımın yılın yarısında boş kalan milyar dolarlık turizm tesislerinin 6 aylık performansına katkı sağlayacağını söyledi.

100 MİLYON LİRALIK TESİS
"33 bin kişilik Antalya Stadyumu'nun devlete maliyeti 100 milyon liranın üzerinde" diyen Kılıç, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Akdeniz Oyunları'nın açılışının izlendiği stadyumun 300 iş gününde tamamlandığını belirten Kılıç, bu rakamın Türk müteahhitlik sektörü ile Türkiye ekonomisinin nereden nereye geldiğini görmek açısından önemli olduğunu vurguladı.

TOKİ Başkanı'nın Antalya Stadyumu'nun 2015 yılı ortasında açılacağını söylediğini hatırlatan Kılıç, "Ben hem TOKİ hem de müteahhit firma adına şimdi buradan yeni bir tarih veriyorum. 2014 yılı sonunda Antalya Stadyumu Allah'ın izniyle hizmete girecek" diye konuştu.

Antalyaspor taraftarlarına seslenen Kılıç, 33 bin kişilik stadyumu doldurmanın kolay olmadığını fakat Antalyaspor gibi bir takımın bunu başarması gerektiğini kaydetti.

GENÇLİK VE SPORA 350 MİLYON LİRALIK YATIRIM
Bir süre sonra Antalya'ya 10 bin kişilik kapalı spor salonunun temel atma töreni için de geleceğini belirten Bakan Kılıç, KDV hariç 46 milyon 500 bin liraya mal olacak kapalı spor salonunu söz verdikleri gibi hayata geçireceklerini bildirdi.

Kılıç, söz konusu yatırımla İstanbul'da yapılan birçok spor organizasyonunun Antalya'ya kayacağını anlattı.

Üçüncü olarak Antalya'da 3 bin 500 seyirci kapasiteli, atlama kuleli olimpik bir yüzme havuzu yapılacağını açıklayan Kılıç, 35 milyon liralık bu
yatırımın proje çalışmalarının devam ettiğini, yıl bitmeden ihalesinin yapılacağını kaydetti.

Antalya ve Alanya gençlik merkezlerinin 5'er milyon liralık projeler olduğunu ve bunların da inşaatına kısa zamanda başlanacağını dile getiren Kılıç, ayrıca 8'er milyon liralık Duacı ve Manavgat gençlik kamplarına da yakın zamanda inşaatına başlanacağını söyledi.

Bakan Kılıç, "Ufak olanlar hariç Antalya'ya saydığım gençlik ve spor alanındaki yatırımların maliyeti 300 milyon lira, artı KDV. Yani 350 milyon liranın üzerinde yatırımı bir çırpıda saymayı Allah bize nasip etti. Ne büyük mutluluk" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'dan Antalya Stadyumu'nun açılış kurdelesini kesme sözünü aldıklarına işaret eden Kılıç, bütün bu projelerin ekonomik ve siyasal istikrar olmadan yapılamayacağını vurguladı.

Mersin'de Akdeniz Oyunları'nın devam ettiğini, 24 ülkenin katıldığı oyunlarda Türk sporcuların bugüne kadar 12 altın madalya kazandığını bildiren Kılıç, 13'üncü altın madalya haberini de kürsüden aldı.

TENCERE TAVA ÇALANLARA CEVAP
Açılış töreninin yapıldığı alanın çevresindeki binalardan tencere ve tava seslerinin duyulması üzerine Bakan Kılıç, şöyle konuştu:

"Biz burada konuşurken, bu coşkuyu yaşarken, muhtemelen sıcağın altında kalmamak için buraya gelemeyen ama balkonlarından tencere ve
tavalarıyla coşkumuza ortak olan çok değerli kardeşlerimize yürekten teşekkür ediyorum. Kendilerini ben de buradan alkışlıyorum. Tencere ve tavalarıyla yaptıkları bu sevgi gösterilerini bizler hiçbir zaman unutmayacağız. İnşallah açılış merasiminde de tencere ve tavalarını alarak coşkumuza katılırlar."

TOKİ BAŞKANI KARABEL
TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel de Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TOKİ arasında yapılan protokol kapsamında 20 adet stadyum yapılmasına karar verildiğini hatırlattı.

Bugün itibarıyla 11 stadyumun yapımının devam ettiğini, 8 stadyumun da ihale aşamasında bulunduğunu kaydeden Karabel, TOKİ olarak bu stadyumların dışında 952 adet spor salonu uygulamasının bulunduğunu söyledi.

33 bin kişilik, 87 bin 331 metrekare inşaat alanı bulunan Antalya Stadyumu'nun 2015 yılı ortasında bitirilmesinin planlandığına dikkati çeken
Karabel, ayrıca 10 bin seyirci kapasiteli Muratpaşa Kapalı Spor Salonu'nun ihalesinin de yapıldığını anımsattı.

TOK'nin Antalya'da yaptığı yatırımları anlatan Karabel, Antalya'ya 3 bin 440 konut yapıldığını, 872 konutun da proje aşamasında olduğunu bildirdi.

Türkiye genelinde TOKİ olarak 10 yılda 590 bin konut yaptıklarını ifade eden Karabel, 2023 yılında 1 milyon konut hedefine ulaşacaklarını söyledi.

ANTALYA VALİSİ ÖZTÜRK
Antalya Valisi Sebahattin Öztürk de söz konusu tesislerin Antalya'da turizmin gelişmesine katkı yapacağına inandığını kaydetti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'a 1,5 yıl önce bir otel toplantısında verdiği sözleri birer birer hayata geçirdiği için teşekkür etti.

Akaydın, "Bu tesisin Antalya'nın değil, Ankara'nın zenginliği ile finanse edilmesini rica ediyorum. Bulunduğum bölgede spor tesisi dışında bir
tesis yapılırsa Antalya halkı adına üzüntülerimi sunarım" dedi.

Konuşmaların ardından temel atma butonuna Bakan Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve diğer konukların katımıyla basıldı.

Törene AK Parti genel başkan yardımcıları Mevlüt Çavuşoğlu ve Menderes Türel de katıldı.

Bakan Kılıç, törenin ardından Kemer ilçesine giderek bir iş adamına ait halı mağazasının açılışını yaptı.