3 Temmuz gerilimi

TFF'nin Ankara'daki genel kurulunda gerilimli dakikalar yaşandı. TFF Baştanı Yıldırım Demirören, "Federasyon şov işi değildir... Benim ve arkadaşlarımın veremeyeceği hiçbir hesap yoktur" derken İbrahim Hacıosmanoğlu ise "Futbolu kirleten, emek hırsızlarının korkulu rüyası olacağız" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Haziran 2013 Güncelleme 19 Haziran 2013, 03:37
3 Temmuz gerilimi

İÇİNDEKİLER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Mali Genel Kurulu Ankara'da 'gergin' bir havada gerçekleştirildi. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, eski TFF Başkanı Haluk Ulusoy, mevcut federasyona yüklendi... Son günlerde futbol kulislerinde konuşulmasına karşın, genel kurulda Yıldırım Demirören'in istifası ya da 'seçim'le ilgili bir karar çıkmadı.

32 MİLYON LİRA KAR VAR
İlk olarak söz alan TFF Başkanı Yıldırım Demirören, genel kurulun açılışında yaptığı ilk konuşmada kendisine yoğun eleştiriler yapıldığının altını çizerek, "TFF, 2009-2010 sezonunda 16 milyon lira, 2010-2011 sezonunda ise 6 milyon lira zarar etmiştir. Son üç ay başkanlığını yaptığım geçen sezon ise 7 milyon lira kar elde ettik. Bu sezonu da 32 milyon lira karla açıyoruz" dedi.

KORKULU RÜYA OLACAĞIZ
Yıldırım Demirören'den sonra kürsüye çıkan Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun konuşmaları genel kurula damga vurdu: "Türk futbolunun asıl sorunu ahlak ve adalet. Futbolu kirleten emek hırsızlarının korkulu rüyası olacağız. Türk futbolunu kirleten insanları dışarı atmak zorundasınız. Sağır sultan duydu yaşananları. Ben tapeleri okuyorum, duyduklarımdan utanıyorum. Bugünkü papyonlu, simokinli yalaka görüntülerinizi görmeseydim. Bizim elimizden şampiyonluğun sadece 2010- 2011 sezonunda çalındığını söylemedim, yıllardan beri alışkanlık haline getirilmiş olduğunu söyledim. Ahlaklı Türk futbolunu oluşturamazsak, bizlerin hizmeti bir anlam taşımaz. O kişiler kulüp başkanlığından ayrılınca dilenciler bile medep umup selam vermeyecekler..."

ELİMİZDEN ŞAMPİYONLUĞU ÇALDILAR!
Hacıosmanoğlu sözlerini şöyle bitirdi: "Tahkim Kurulu, 'Şike sahaya yansımadı' diyor. Peki futbolculara niye ceza verdiniz? Pisliğin boyutu o kadar büyük ki, kokusu artık dünyaya yayıldı. UEFA size ceza verecek. TFF Başkan vekili UEFA'ya gidiyor 'Bizim için iyi geçti' diyor. Siz kimsiniz ya kimin tarafısınız? Trabzon'un elinden çalınan şampiyonluk var, hırsızlar var, bu mu sizin adalet anlayışınız?" dedi.

YILDIRIM DEMİRÖREN: BİZ TARAF OLAMAYIZ!
Hacıosmanoğlu konuşmasından sonra tekrar kürsüye çıkan Demirören, "Federasyon şov işi değildir. Futbolun baştan aşağıya temizlenmesi lazım. Benim ve arkadaşlarımın veremeyeceği hiçbir hesap yoktur Kulüpler haklarını savunurlar ya da savunamazlar, ceza alırlar veya alamazlar. Biz taraf olmayız" diye konuştu.. TFF'nin yeni bütçesi 307 milyon TL olarak açıklandı.

DEMİRÖREN NET KONUŞTU
Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, kongrede çarpıcı ifadeler kullandı. Demirören'in, "Veremeyeceğim hesabım yoktur" sözü güne damga vurdu.

DİVAN BAŞKANI HALiL ÜNAL!
TFF 1. Başkan Vekili Ufuk Özerten'in açılışını yaptığı Olağan Genel Kurul'da çoğunluğun tutanakla tespitinin ardından, Halil Ünal başkanlığında Divan Kurulu oluşturuldu. İmzalanan önergeyle seçilen divanın başkan vekilliğine Nevzat Şahin, üyeliklerine ise Murat Yıldız ve Sevda Karaali getirildi.

HACIOSMANOĞLU İLE ARICI TARTIŞTI
İbrahim Hacıosmanoğlu'nun konuşmasının ardından kürsüye çıkan isimlerden Abdurrahman Arıcı, "Bu şike sürecinde hakemlerin ne adı ve ne kendisi geçmiştir. Hakem camiasını suçlaması yanlış" diye tepki gösterdi. İkili oturduktan sonra sözlü konuştu. İş uzayınca İbrahim Kızıl araya girerek oturdukları yerden konuşan ikiliyi yatıştırdı.

FENERBAHÇE EL KALDIRMADI
TFF Genel Kurulu'na G.Saray başkanı Ünal Aysal katılmadı. G.Saray'ı tek başına Lütfi Arıboğan temsil etti. F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım da katılmadı. F.Bahçe adına Talat Yılmaz kongreye katıldı.

AYSAL DA GELMEDİ!
Kongre öncesi, "F.Bahçe federasyonu faaliyetlerini ve mali bütçesini ibra etmeyecek" açıklamasını TFF yönetimine kongre öncesi Aziz Yıldırım'ın mesajı olarak iletildi.

TFF'NİN PARASIYLA TATİL YAPIYORLAR!
TFF Başkanı Yıldırım Demirören, kurulda salonu erken terk edenlere de tepki gösterdi. Delegelere teşekkür eden Demirören, "Benim ve federasyonun gücü burada kalan arkadaşlardır, burayı terk edip gidenler değil. Onlar ancak adam konuştururlar. Konuşturdukları adam da federasyonun parasını alıp 3 ay Bodrum'da tatil yapan Kemal Başkan (eski TFF başkanı Kemal Ulusu) " ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN'IN MESAJINA ALKIŞ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu. Türk futbolunun markalaşması ve gelişmesi adına yaptığınız çalışmalar ve alacağınız kararlardan dolayı kutlarım. Türk futboluna hayırlı olsun" mesajı salondaki delegeler tarafından büyük alkış aldı.