Kimseye hayırlı olsun demedik

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, Alper Potuk için Galatasaray'a söz vermediklerini söyledi.

Giriş Tarihi 23 Mayıs 2013, 00:00 Güncelleme 23 Mayıs 2013, 15:07
Kimseye hayırlı olsun demedik

İÇİNDEKİLER

Başkanlığını yaptığı Pancar Koop. Genel Kurulu'na katılan Halil Ünal, burada basın mensuplarının sorularını cevapladı. Ünal yaptığı açıklamada, Eskişehirspor'da oynayan oyuncuların yüzde 75'ine talip takımların olduğunu söyledi.
Alper'in transferinin gerçekleşmesi için ısrarcı olduğunu söyleyen Ünal sözlerine şöyle devam etti:
"Biz en başından beri oyuncu satma taraftarı olmadığımızı söylüyoruz. Bizim de hedeflerimiz var. Alper, gitmek için geçen yıldan bu yana kadar çok ısrarcı davrandı. Biz de sezon başında, (Bu yıl da oyna, sezon sonunda bakarız) dedik. Sezon sonunda Alper gitme istediğini çok ısrarcı sürdürdü. Biz de Eskişehirspor'un menfaatleri doğrultusunda kulübümüzün menfaatlerini ön safhada tutacak şekilde, kulübün kadroda eksik gördüğü iki oyuncuyu ve nakit parayı almak şartı ile bu transferi gerçekleştirdik"

"BİZ KİMSEYE HAYIRLI OLSUN DEMEDİK
Alper Potuk transferinde Galatasaray'a söz vermediklerini yineleyen Ünal, "Biz onlara hayırlı olsun demedik. Oturduk konuştuk. Ancak teklif edilen paranın olmayacağını söylemiştim. Yönetim kurulu ile görüşeceğimi, kendilerine haber vereceğimi belirttim. Onlar bir oyuncu veriyorlar, hem de o oyuncu bize çok lazım olan bir oyuncu değil. Galatasaray hem oyuncunun kötüsünü vereyim, hem de vadeli alayım istedi. Biz daha fazla paraya hem iyi iki oyuncu aldık, hem de paramızı peşin aldık diye konuştu.

"VEYSEL VE ERKAN'I SATMA GİBİ BİR DÜŞÜNCEMİZ YOK
Ünal, takımdaki oyunculardan Erkan Zengin ve Veysel Sarı'ya transfer tekliflerinin geldiğini dile getirerek, "Veysel'in sözleşmesini uzatırken, 3 milyon Euro getirenin Veysel'i alma hakkı vardır. Eğer bir gün bir kulüp Eskişehirspor hesabına 3 milyon Euro yatırırsa Veysel o takıma gider. Aynı şekilde Erkan Zengin'i de hiçbir takıma satmamız söz konusu değildir dedi.