Zafere uçuş!

Fenerbahçe ilk maçta elde ettiği 1-0'lık avantajla Portekiz'e uçtu. Taraftarlar futbolculara sevgi gösterisinde bulunurken izdiham oluştu. Kanarya Lizbon'da da krallar gibi karşılandı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mayıs 2013 Güncelleme 01 Mayıs 2013, 01:20
Zafere uçuş!

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe'den umuda yolculuk... Sarı-Lacivertli takım Benfica ile oynayacağı UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanş karşılaşması için dün Portekiz'in başkenti Lizbon'a gitti. Kadıköy'de yapılan ilk karşılaşmada güçlü rakibini 1-0 mağlup ederek rövanş maçı için ufak da olsa bir avantaj elde eden Fenerbahçe'yi kalabalık bir taraftar grubu coşkuyla uğradı. Bir grup Sarı-Lacivertli taraftar önce tesislerin önüne gelerek takımları lehine sevgi gösterisinde bulundu. Bu arada konvoy oluşturan taraftarlardan bir grup Fenerbahçe kafilesine Sabiha Gökçen Havalimanı'na kadar eşlik etti. Futbolculara yapılan sevgi gösterilerine havalimanında bekleyen 500'e yakın taraftar da katıldı. Kısa süreli bir izdiham yaşanırken Sarı-Lacivertli taraftarlar futbolculardan imza alıp fotoğraf çektirdi. Havalimanını karnaval yerine çeviren Taraftarlar yaptıkları coşkulu tezahüratlarla yeri göğü inletti. Taraftarların bu sevgisi duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. 19 kişilik Fenerbahçe kafilesinde Volkan Demirel, Mert Günok, Serkan Kırıntılı, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Egemen Korkmaz, Joseph Yobo, Hasan Ali Kaldırım, Reto Ziegler, Salih Uçan, Caner Erkin, Selçuk Şahin, Cristian Baroni, Kuyt, Miroslav Stoch, Mehmet Topuz, Moussa Sow, Semih Şentürk ve Beykan Şimşek yer aldı.

KALABALIK BİR TARAFTAR GRUBU KARŞILADI
Fenerbahçe'nin Lizbon'a giden kadrosunda kart cezalısı Mehmet Topal ve Webo ile sakatlığı süren Portekizli futbolcu Raul Meireles yer almadı. Bu oyuncuların dışında Krasic, Serdar ve Orhan da kadroya alınmadı. F.Bahçeli futbolcuları Portekiz'de de kalabalık bir taraftar gurubu karşıladı. Taraftarlar Sarı-Lacivertli futbolcular lehine tezahüratta bulunurken F.Bahçe kafilesi daha sonra kalacağı otele hareket etti.

KAPTAN VOLKAN TURU GEÇECEKLERİNDEN EMİN
Sarı-Lacivertli takımın başarılı kalecisi Volkan Demirel, Lizbon'da yaptığı açıklamada tarihlerinin en önemli maçına çıkacaklarını ifade ederek, "Tüm arkadaşlarım turu geçerek finale yükseleceğimize inanıyoruz. Lizbon'da bizi zorlu bir atmosfer bekliyor. Ancak bu tür maçların üstesinden gelecek güçteyiz. İlk maçta elde ettiğimiz 1-0'lık avantajı koruyarak UEFA'da finale çıkacağımıza inancım tam" dedi.

AMSTERDAM DÜŞ DEĞİL
F.Bahçe'nin yıldız oyuncusu Gökhan Gönül Amsterdam'da oynanacak finale gideceklerini söyledi. Sarı-Lacivertli oyuncu, "Kolay bir maç olmayacak. Ancak Benfica'yı eleyeceğimize inanıyorum" diye konuştu.

HAVAALANI DOLDU TAŞTI
Fenerbahçeli oyuncular havaalanına gelir gelmez Sarı-Lacivertli taraftarlar otobüsü kuşattı. Futbolculara büyük sevgi gösterisinde bulundu.

FUTBOLCULARA GÖRKEMLİ UĞURLAMA
Fenerbahçeli futbolculara taraftarlar büyük sevgi gösterisinde bulundu. Havaalanına gelen taraftarlar futbolculara tezahüratlarda bulunurken hatıra fotoğrafı çektirdi. Taraftarlar Sarı-Lacivertli oyunculara çiçek verdi. Cristian en çok ilgi gören oyuncuydu.

SEVGİ ENGEL TANIMADI
Fenerbahçeli engelli bir çocuk taraftarın havaalanına gelmesi duygusal anlar yaşattı. Futbolcular engelli taraftarla fotoğraf çektirirken ona tur sözü verdi.