Türkiye'nin isteğini gördük

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Mart 2013 Güncelleme 28 Mart 2013, 00:00
Türkiye’nin isteğini gördük

İÇİNDEKİLER

Uluslararası Olimpiyat Komitesi Değerlendirme Komisyonu Başkanı Craig Reedie, İstanbul'da 4 gün süren temaslarının ardından, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve pek çok bakanla görüştük. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da bizi ağırladı. Proje iş dünyasından da büyük destek alıyor. Türkiye'nin ne kadar istekli olduğunu gördük" dedi. Reedie, "Tarafsız ve adil davranmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

OLİMPİYAT KARARI 7 EYLÜL 2013'TE!

2020 Olimpiyatları için yarışan İstanbul, Tokyo ve Madrid için son karar 7 Eylül 2013'te Arjantin'in başkenti Buenos Aires'teki IOC toplantısında açıklanacak.

MUTLU: EN GÜVENLİ ŞEHİR İSTANBUL!
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, IOC Heyeti'ne yaptığı, "Emniyet ile güvenlik ve tıbbi hizmetler" başlıklı sunumunda, "Türkiye, Avrupa kentleri arasında suç oranı en düşük olan kenttir. Ayrıca, olimpiyatlar için özel istihbarat birimleri oluşturacağız" dedi.

PARALİMPİK KÜLTÜRÜ BÖYLECE AŞILAYABİLİRİZ
Paralimpik milli sporcu Gizem Girişmen, olimpiyatlara İstanbul'un evsahipliği yapmasının önemini vurgulayarak, "Oyunlar çocuklar için büyük fırsat olabilir. Rol modelleriyle tanışabilirler. Paralimpik kültürü böylece aşılayabiliriz" ifadelerini kullandı.

HER ŞEYİ NET GÖRÜYORUZ
Komitenin icra direktörü Gilbert Feelli, adaylık için yarışan Türkiye'nin altyapısı ile ilgili olarak, "Her şeyi çok daha net görüyoruz. Hangi projelerin çoktan başladığı, ulaşımın nasıl sağlanacağı hakkında bilgilmiz var" dedi.