Galatasaray çeyrek finalde

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi 2. Tur maçı rövanşında Schalke 04'ü 3-2 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı...

Giriş Tarihi 12 Mart 2013, 00:00 Güncelleme 13 Mart 2013, 00:56
Galatasaray çeyrek finalde

İÇİNDEKİLER

Şampiyonlar Ligi, son 16 turu rövanş karşılaşmasında Schalke 04 ile Galatasaray arasındaki maç 3-2 sona erdi.

Galatasaray ilk maçta 1-1 berabere kaldığı Schalke karşısında 3-2 kazanarak çeyrek finale kalan taraf oldu.

DROGBA VURDU KALECİ ÇIKARDI
7. dakikada Sneijder'in pasında topla buluşan Drogba'nın vuruşunu kaleci kornere çeldi.

BASTOS'UN VURUŞU MUSLERA'DA KALDI!
9. dakikada Pukki'nin pasında topla buluşan Bastos'un vuruşunu Muslera kontrol etti.

SELÇUK KARŞI KARŞIYA KAÇIRDI!
13. dakikada Drogba'nın pasına hareketlenen Selçuk, kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda vurdu. Ancak Hildebrand, bu pozisyonda başarılıydı.

SCHALKE DURAN TOPLA GOLÜ BULDU: 1-0!
17. dakikada Schalke 04 öne geçti. Bu dakikada Farfan'ın kullandığı köşe atışında cezaalanı içinde oluşan karambolde topu en son önünde bulan Neustadter, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-0.

MUSLERA'DAN RAHAT KONTROL!
23. dakikada Bostos'un pasında topla buluşan Pukki'nin vuruşu Muslera'nın ellerinde kaldı.

SNEIJDER'İN VURUŞU AZ FARKLA AUTA ÇIKTI!
35. dakikada Eboue'nin pasında topla buluşan Sneijder'in vuruşu yandan oyun alanını terketti.

HAMİT'TEN HARİKA BİR GOL: 1-1!
37. dakikada Galatasaray, Almanya'da beraberliği yakaladı. Bu dakikada Selçuk'un kullandığı serbest atışta cezaalanı dışında topla buluşan Hamit Altıntop'un sert şutu yan direğe çarparak ağlarla buluştu. 1-1.

BURAK YİNE ATTI: 1-2!
42. dakikada Galatasaray öne geçti. Bu dakikada ortaalanda rakip takım oyuncusunun hamlesinde Riera ayak koydu. Havalanan topu takip eden Burak Yılmaz, hızla cezasahasına kadar yaklaştı. Burak üzerine gelen kalecinin üzerinden meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-2.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca maçın ilk yarısı Galatasaray'ın 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

BURAK'IN VURUŞUNU KALECİ SON ANDA ÇIKARDI!
52. dakikada Hamit'in ceza sahası hafif sağ çaprazına gönderdiği pasta Burak'ın sert vuruşunu kaleci son anda kornere çeldi.

MUSLERA DİREĞİN DİBİNDE ÇIKARDI!
55. dakikada ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Pukki'nin sert şutunu kaleci Muslera kale direği dibinden çıkardı.

DRAXLER TEHLİKE YARATTI!
61. dakikada Draxler şık çalımlarla rakiplerinden sıyrılıp ceza sahasına girdi, genç oyuncunun sol çaprazdan yaptığı vuruş yan ağlarda kaldı.

BASTOS MAÇA DENGE GETİRDİ: 2-2!
63. dakikada Höger'in uzaktan sert şutu üst direkten döndü. Dönen topy yine kontrol eden Höger'in ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Pukki'nin vuruşunu kaleci Muslera çıkardı ve yerd ekaldı. Boşta kalan topu Japon oyuncu Uchida, sol tarafa aktardı, Bastos meşin yuvarlağı boş filelere gönderdi: 2-2.

SNEIJDER'IN VURUŞU AZ FARKLA AUTA ÇIKTI!
64. dakikada Sneijder'in ceza sahası dışından yaptığı vuruş az farkla yandan auta çıktı.

MUSLERA SON ANDA ÖNLEDİ!
75. dakikada hızlı gelişen Schalke atağında Draxler, Semih'ten sıyrılıp ceza sahasına girdi. Alman oyuncunun, son çizigiye inip içeriye çevirmek istediği topu kaleci Muslera kontrol etti.

AMRABAT VURDU KALECİ ÇIKARDI!
84. dakikada Drogba ile duvar pası yapan Amrabat soldan ceza sahasına girdi ve vuruşunu yaptı, meşin yuvarlak kaleciden döndü.

UMUT BULUT SCHALKE'Yİ YIKTI: 2-3!
90+5'de hızlı gelişen Galatasaray atağında Muslera'nın eliyle pasında Selçuk topla buluştu. Selçuk'un pasında Umut kaleci ile karşı karşıya kaldı. Umut'un vuruşu kaleciden sekti, seken topu Umut boş kaleye gönderdi: 2-3.

Karşılaşmayı da Galatasaray 3 - 2 kazanarak adını çeyrek finale yazdıran taraf oldu.


MAÇTAN NOTLAR
Almanya'nın Baden Württemberg eyaletinin Backnang kentinde yaşanan yangın faciasında 8 Türk'ün hayatını kaybetmesi sebebiyle iki takım da sahaya siyah bant takarak çıktı. Maç başlamadan önce başsağlığı anononsu yapıldı.

Fatih Terim, son oynanan Gençlerbirliği maçına göre Schalke 04 karşısında 3 oyuncuda değişikliğe gitti. Terim, Gökhan Zan, Yekta ve Emre Çolak'a bu maçta ilk on birde yer vermezken, bu oyuncuların yerine Dany, Melo ve Drogba'yı kullandı.
Terim, iki takım arasında İstanbul'da oynanan ilk maça göre kadroyu korurken, sadece Sabri'nin yerine Eboue'ye yer verdi.

Alman ekibinde ise sarı kart cezalısı Jones bu maçta forma giymedi.

Kicker dergisinin canlı maç anlatımında, Türk taraftarların stada girmek için bir tünel kazdıkları ancak yakalandıkları söylendi.

Almanya'da etkili olan kar yağışı ve soğuk sebebiyle Veltins Arena Stadı'nın çatısı kapalı tutuldu.

Tamamen dolan statta bazı sarı kırmızılı taraftarlar maçı Schalke 04 taraftarları ile yan yana izledi. Eski Başbakan Mesut Yılmaz da tribünlerde yer aldı.