Bu ne yaman çelişki

TFF Tahkim Kurulu, PFDK tarafından Terim'e verilen 3 maçlık cezanın 'sportmenliğe aykırı hareket' olarak değerlendirilmesinin uygun bulunmadığını ancak disiplin müfettişlerinin karara itiraz etmemesinden dolayı cezayı 'usulen' onadıklarını açıkladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Mart 2013 Güncelleme 02 Mart 2013, 03:40
Bu ne yaman çelişki

İÇİNDEKİLER

Tahkim Kurulu dün Fatih Terim'e verilen 3 maçlık cezayı onadı. Ancak ilginç bir ayrıntı gözlerden kaçmadı. Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, bir anlamda Terim'e PFDK tarafından verilen 3 maçlık men cezası konusunda sürpriz bir kararın altına imza atmış oldu. Kurul, yaptığı açıklamada, PFDK tarafından Terim'e verilen 3 maçlık cezanın 'sportmenliğe aykırı hareket' olarak değerlendirilmesinin uygun bulunmadığını ancak disiplin müfettişlerinin karara itiraz etmemesi ve cezanın aleyhte bozulamayacağından dolayı cezanın 'usulen' onandığını duyurdu.

CEZASI 4-12 MAÇ ARASI OLMALIYDI!
PFDK'nın Fatih Terim ve Hasan Şaş'a verdiği cezanın sportmenliğe aykırı talimatının içerisinde değerlendirilmesinin yanlış olduğunu belirten Tahkim Kurulu, Terim ve Şaş'ın tribünden müdahalesini sportmenliğe aykırı olarak değil 'idari tedbir' kuralı içerisinde (4- 12 maç ceza) değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

İHRAÇ YETKİSİ HAKEMLERDE
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e verilen cezayı 'idari tedbir' kuralı çerçevesinde değerlendirmeyerek PFDK'nın doğru bir değerlendirme yapmadığını belirten Tahkim Kurulu ayrıca hakemlerin de ihraç yetkisini elinde bulundurduğunu ve idari tedbirin de bu yetkinin sonuçlarından biri olduğunun altını çizdi.

FİFA'YA GÖRE KARAR DOĞRU
Sporx.com'un haberine göre Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, saha dışarısına gönderilen Fatih Terim'in saha içerisindeki görevlilere talimat vermesini 'sportmenliğe aykırı' talimatı içerisinde değerlendirmiş ancak Tahkim Kurulu, değerlendirmenin yanlış olduğunu vurgulamıştı. FIFA Disiplin Talimatnamesi'nin 18. maddesinin 3. bendi ise PFDK'nın kararını doğru buluyor.