En güzel turnuva

Tüm dünyanın gözünü çevireceği TED BNP Paribas WTA Championship bugün Sinan Erdem'de başlıyor. Geçen yıl mutlu sona Kvitova ulaşmıştı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ekim 2012 Güncelleme 23 Ekim 2012, 00:41
En güzel turnuva

İÇİNDEKİLER

Teniste dünyanın kadınlarda en iyi 8 sporcusu ile 4 çift ekibinin mücadele edeceği TEB-BNP Paribas WTA Championships bugün İstanbul'da başlayacak. Sinan Erdem Spor Salonu'nun ikinci kez ev sahipliği yapacağı, turnuvada dünyanın 1 numarası Belaruslu Victoria Azarenka, ABD'li Serena Williams, Rus Maria Sharapova, Çek Petra Kvitova, Polonyalı Agniezska Radwanska, Alman Angelique Kerber, Çinli Li Na ve İtalyan Sara Errani birincilik mücadelesi verecek.

4'ERLİ İKİ GRUBA AYRILDILAR
Olası sakatlık durumunda Avustralyalı Samantha Stosur ile Fransız Marion Bartoli yedekte bulunuyor. Tenisçiler teklerde ilk turda kırmızı ve beyaz olmak üzere dörderli iki grupta yer alacak. Kırmızı grupta Azarenka, Williams, Kerber ve Li Na, beyaz grupta ise Sharapova, Radwanska, Kvitova ve Errani finallerde yer alabilmek için ilk iki sırayı almaya çalışacak.

KAZANANA 1.7 MİLYON DOLAR
Turnuvada toplam 4 milyon 900 bin dolar para ödülü dağıtılacak. Namağlup şampiyon olacak tenisçi 1 milyon 750 bin doların sahibi olacak. Bir grup yenilgisiyle şampiyon olacak oyuncu 1 milyon 635 bin dolar ödül alacak. Yenilgisiz finalist olacak oyuncu ise 890 bin dolar kazanacak. Katılım payı olarak her sporcuya 110 bin dolar verilecek. Organizasyon 28 Ekim Pazar günü yapılacak final maçıyla sona erecek. Yetkililer bilet satışlarınını hala sürdüğünü tenisseverlere duyurdu.