Tenisin kalbi İstanbul'da atacak

Türkiye'nin Wimbledon'ı olarak kabul edilen American Express İstanbul Challenger turnuvası 08-16 Eylül'de İstanbul'da gerçekleşecek. Bu muhteşem şöleni tenisseverler ücretsiz izleyebilecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Eylül 2012 Güncelleme 07 Eylül 2012, 00:00
Tenisin kalbi İstanbul’da atacak

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin Wimbledon"ı olarak kabul edilen American Express İstanbul Challenger turnuvası, 08-16 Eylül tarihlerinde, İstanbul Tenis Eskrim Dağcılık Kulübü kortlarında gerçekleştirilecek. 80'e yakın sporcu, tek ve çift erkekler kategorilerinde, toplam 77 maçla dünya sıralamasında puan yükseltmek ve 75.000 dolarlık ödülü kazanmak için mücadele edecek.Turnuvanın Direktörü Nihat Ulusoy, bu yıl 64.'sü gerçekleşecek olan İstanbul Challenger'ın 8 Eylül'de başlayacağını belirterek turunvanın detaylarını anlattı.

ÇOK RENKLİ BİR TURNUVA OLACAK
Bir çok ünlü tenisçinin turnuvada şampiyonluk kovalayacağını belirten Ulusoy, "İlk 100'ün altında bir çok oyuncu katılıyor. Dünya sıralamasında çok iyi isimler geliyor. Türk oyuncularından Marsel İlhan var. İlk katıldığı turnuvada çiftler finalisti olan İlhan, bu yıl teklerde şampiyon olmak için korta çıkacak. Dünya sıralamasında 60. sıraya kadar gelen İlhan ana tabloda yarışacak. Ayrıca bir çok milli takım oyuncularımız ter dökecek. 2007 yılında bu turnuvayı kazanan Rus raket Dmitry Tursunov ve 2010 yılı şampiyonu Adrian Mannarino bu turnuvanın önemli isimlerinden. Turnuvanın baş hakemliğini ünlü Alman hakem Hans Juergen Ochs yapacak. Farklı kişiliğiyle dikkat çeken Hans aynı zamanda bir matematik profesörü. Her anlamda çok keyifli bir turnuva olacağını söyleyebilirim" diye konuştu.

TENiS FESTiVALiNE HERKESi BEKLiYORUZ
Turnuvanın Direktörü Bekir Emre ise tüm tenisseverleri bu turnuvaya davet ederek "Bu uluslar arası turnuvaya tenis severleri bekliyoruz. Öğrencilerimizin turnuvaya katılımlarını da ücretsiz yaptık. İlk maçlardan finallere kadar ücretsiz. Ayrıca final günlerinde cumartesi pazar günü burada yani Tenis Eskrim Dağcılık Kulübü tesislerinde panayır gibi bir final yapmayı düşünüyoruz. Kokoreçinden pizzasına kadar içecekler dahil herşey ücretsiz olacak. Tenisi sevdirmek ve ilgiyi arttırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Tenisseverleri müthiş bir hafta bekliyor" diye konuştu.

* Seribaşı olarakturnuvaya katılacak olan milli tenisçimiz Marsel İlhan da şampiyonluk hedefliyor

* American Express İstanbul Challenger Turnuvası'nın Direktörü Nihat Ulusoy, organizasyonun detaylarını arkadaşımız Bora Çete'ye anlattı.


Bora ÇETE