1 yıl sonra böyle çıktı

Taraftarların sevgi gösterileri karşısında gözyaşlarını tutamayan Yıldırım şike, teşvik ve çete suçlarından 6 yıl 3 ay hapis 1 milyon TL para cezası aldı... Trabzon beraat ederken Tayfur Havutçu ve Serdar Adalı da cezaya çarptırıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Temmuz 2012 Güncelleme 03 Temmuz 2012, 02:25
1 yıl sonra böyle çıktı

İÇİNDEKİLER

Ve şike davasında kararlar açıklandı... 3 Temmuz sabahı baskınlarla başlayan ve 1 yıldır gündemin en önemli maddelerinden biri olan şike davası sonunda tutuklu sanıklar Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu, Yusuf Turanlı ve Olgun Peker tahliye oldu. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci Aziz Yıldırım'ı şike, teşvik ve örgüt kurmaktan suçlu buldu. Şike ve teşvik suçundan 3 yıl 9 ay hapis ve 1 milyon TL para cezası, örgüt kurmak suçundan ise 2 yıl 6 ay hapis cezası olmak üzere toplam 6 yıl 3 ay ceza aldı. Tahliye edilen Aziz Yıldırım yargıtayın mahkumiyet kararını onaması halinde yeniden ceza evine girecek.

5 MAÇTAN SORUMLU TUTULDU
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve Asbaşkan Nevzat Şakar hakkında beraat kararı verilirken, Beşiktaş eski yöneticisi Serdar Adalı ve eski teknik direktör Tayfur Havutçu 1 yıl 3 ay hapis cezası aldı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe- Karabük, F.Bahçe-A.Gücü, F.Bahçe-Sivasspor, Eskişehirspor-Trabzonspor ve Fenerbahçe- Büyükşehir maçlarında şike ve teşvikten suçlu bulundu. Bu arada mahkemede 1 numaralı sanık pozisyonunda olan Giresunspor eski başkanı Olgun Peker örgüt kurmak ve yönetmekten dolayı 2 yıl 6 ay ceza aldı.

SON SÖZÜM FENERBAHÇE
Mahkeme kararı açıklanmadan önce son kez konuşan Aziz Yıldırım, "1923 yılından beri kurulan federasyondan bu yana yürütülen pislikler bizim üzerimizden temizlenmeye çalışıyor. Dar ağcında bile olsak son sözümüz Fenerbahçe" diye konuştu.

BABASININ RESMİNİ PAYLAŞTI!
Aziz Yıldırım'ın kızı Hande Gamgam, Twitter'da babasının resmini paylaşarak, "Bir telefonla babama ulaşacağımı bilmek, istediğim zaman görebilmek bile o kadar güzel ki anlatamam... Şükürler olsun" diye yazdı.

HABER FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN



FENER HİSSELERİ COŞTU
Yıldırım'ın şike davası sonrası tahliyesi Fenerbahçe hisselerini coşturdu. Fenerbahçe hisseleri ilk seansı yüzde 7.24 artışla 59.25 liradan tamamladı.

YARIM SAATTE 20 METRE GİTTİ
F.Bahçe'de dün büyük bir bayram yaşandı. Aziz Yıldırım'ın tahliyesinden sonra binlerce taraftar Metris'' e hareket ederek başkanı meşalelerle karşıladı.

ARACI GİDEMEDİ
Aziz Yıldırım tahliye işlemlerini bitirdikten sonra aracına binerken taraftarları selamladı. Taraftarlar Yıldırım'a dokunmak için birbirleriyle yarışırken başkan yoğun ilgi nedeniyle 20 metrelik mesafeyi yarım saatte geçti.

ŞiMDi NE OLACAK
F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın tahliyesinden sonra herkes şimdi ne olacağını merak etmeye başladı. Yıldırım, mahkemenin verdiği 6 yıl 3 aylık hapis cezası Yargıtay tarafından onaylanana kadar başkanlığa devam edecek. Yargıtay'ın karar süresinin ise 2-3 seneyi bulabileceği tahmin ediliyor. TFF'nin, adli yargıda yeni bir delil olmadığı için F.Bahçe adına aldığı kararı değiştirmesi beklenmiyor. UEFA'nın ise mahkeme kararından sonra yeni bir değerlendirme yapacağı belirtiliyor. Bu da F.Bahçe'nin yeniden başını ağrıtabilir.

YORGUN VE YIPRANMIŞ
Yıldırım cezaevinden çıkışta yorgun ve biraz yıpranmış gözüktü... Saçları eskiye oranla biraz daha uzun ve daha beyazdı.

HER ŞEYE RAĞMEN MUTLU
Bir yıl boyunca cezaevinde kalan Yıldırım'ın özgürlüğüne kavuştuğu an yaşadığı mutluluk gözlerinden okunuyordu.

POLİS EŞLİĞİNDE GİTMİŞTİ
3 Temmuz sabahı tutuklanan Aziz Yıldırım, emniyete polis eşliğinde götürülmüş 10 Temmuz'da da cezavevine girmişti.

İŞTE O MAÇLAR
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım 7 maçta suçlu bulunurken 6 karşılaşmadan da beraat etti..

SUÇLU BULUNDUĞU MAÇLAR!
1-F.Bahçe-İBB (1 Mayıs 2011): Şike 2-Karabük-F.Bahçe (8 Mayıs 2011): Şike 3-F.Bahçe-A.Gücü (15 Mayıs 2011): Şike 4-Sivas-F.Bahçe (22 Mayıs 2011): Şike 5-Trabzon-Bursa (17 Nisan 2011): Teşvik 6-Eskişehir-Trabzon (22 Nisan 2011): Teşvik 7-Trabzon-İBB (15 Mayıs 2011): Teşvik

YILDIRIM'IN BERAAT ETTİĞİ MAÇLAR
1-Manisa-Trabzon (21 Şubat 2011): Teşvik 2-F.Bahçe-Kasımpaşa (26 Şubat 2011): Şike 3-Bursa-İBB (6 Mart 2011): Teşvik 4-G.Birliği-F.Bahçe (7 Mart 2011): Şike 5-G.Birliği-Trabzon (20 Mart 2011): Teşvik 6-Eskişehir-F.Bahçe (9 Nisan 2011): Şike

GALATASARAY'DAN YILDIRIM'A DESTEK
Şike davası kapsamında zaman zaman Fenerbahçe cephesi ve yöneticileriyle karşı karşıya gelen Galatasaray Yönetimi alınan kararlardan sonra internet sitesinden geçmiş olsun mesajı yayınladı. Böylece F.Bahçe ve Aziz Yıldırım'a bir dostluk mesajı verdi.

Kim ne kadar ceza aldı?

Aziz Yıldırım örgütten 2 yıl 6 ay, şike suçundan 3 yıl 9 ay hapis olmak üzere toplam 6 yıl 3 ay ceza ve 1 milyon TL para cezası

***
Davada yargılanan Giresunspor eski başkanı Olgun Peker örgütten dolayı 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

***
Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu şikeden 1 yıl 10 ay hapis cezası aldı. Örgüt suçundan ise beraat etti.

***
Fenerbahçe yöneticisi İlhan Ekşioğlu şikeden dolayı 1 yıl 2.5 ay hapis cezası aldı. Ayrıca 900 bin TL cezaya çarptırıldı.

***
Çağlayan'da görülen dava sonucunda Ali Kıratlı şikeden dolayı 1 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

***
Dava sonucunda Cemil Turan'ın örgütten dolayı cezası ertelendi. Şikeden dolayı ise 11 ay hapis cezasına çarptırıldı.

***
Şike davası sonucunda İbrahim Akın'a 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi. İbrahim bir ara Metris'te yatmıştı.

***
Beşiktaş'ın eski yöneticisi Serdar Adalı 1 yıl 3 ay hapis ve 250 bin TL para cezası aldı.

***
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve kardeşi Sani Şener dava sonunda beraat etti.

***
Beşiktaş eski teknik direktörü Tayfur Havutçu 1 yıl 3 ay hapis cezası ile 100 bin TL adli para cezasına çarptırıldı,

***
Teknik Direktör Bülent Uygun görülen dava sonunda örgütten beraat etti. Teşvikten ise 11 ay 7 gün hapis cezası aldı.

ÜNLÜLERDEN TAHLİYE TWİTLERİ

@emrebelozglu Allahıma şükürler olsun

@tuncaysanlı Şükürler olsun, Başkan'ım serbest!

@volkan demirel Allah'ım sana şükürler olsun...

@bernalacin Aziz Yıldırım tahliye edildi. Çok şükür darısı, gözaltında tutuklu yargılanan herkesin başına.

@hilalcebeci Tüm F.Bahçeli tatlılarım gözünüz aydın çok üzüldünüz size kıyamam ben. Bundan sonra herşey gönlünüzce olsun.

@ozlemyıldız İşte harika haber! Başkan tahliye...

@hamdialkan ziz Yıldırım tahliye oldu. Ailelerinin gözü aydın, taraftarının da... Türk futbolu adına kaos bitsin..

@tugbaaltıntop Yaşasın Aziz Yıldırım özgür...

@mesutyar Fenerbahçe camiasina hayırlı olsun. Aziz Yıldırım'a geçmiş olsun.

@hakaneratik Geçmiş olsun Aziz Başkan. Geçmiş olsun Fenerbahçem. Savulun şimdi zındıklar...

VELİ SARIBOĞA