Son karar pazartesi

Türk Spor tarihinin en büyük davasında dün yeni gelişmeler oldu. F.Bahçe UEFA ve Tahkim'i örnek gösterdi. Mahkeme Başkanı pazartesi kararı açıklayacağını söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Haziran 2012 Güncelleme 30 Haziran 2012, 18:41
Son karar pazartesi

İÇİNDEKİLER

3 Temmuz'da başlayan şike soruşturmasında dün 22. duruşma yapıldı ama karar yine çıkmadı. 4'ü tutuklu 93 sanığın yargılandığı davada sona gelinirken, Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci sanıkların tahliye taleplerini reddetti, kararı pazartesi saat 10.00'da vereceğini açıkladı.

UEFA İNCELEDİ BİR SUÇ YOK
Aziz Yıldırım'ın avukatı Köksal Bayraktar, UEFA'nın delilleri inceledikten sonra Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılabileceğine dair karar verdiğini belirterek, "Şike iddiasının maçların dışında telefon dinlemelerini dayanılarak ortaya konulması ve buradan cezalandırılmaya gidilmesi hukuka aykırıdır" dedi. Bayraktar, telefon konuşmalarında iddiaların, maçlara somut olarak yansıması gerektiğinin altını çizdi. Yıldırım'ın diğer avukatı Şeref Dede ise, Tahkim Kurulu'nun kararını mahkemeye sundu.

TAHKİM ÖRNEK GÖSTERİLDİ
Dede, "TFF Tahkim Kurulu kararları, Anayasa'da yapılan değişiklik ile artık kesin olarak yargı kararı niteliğindedir. Tahkim Kurulu incelemesini yaptı. Aziz Yıldırım ile Fenerbahçe'nin şike ile teşvik suçlamalarına karışmadığını belirtmiştir. Bu kesin bir karardır" diye konuştu.

SON SÖZLERİNİ DE DİNLEDİ
Duruşmanın sona ermesinin ardından Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, tüm sanıklardan son sözlerini alıp, davayla ilgili nihai kararın pazartesi günü saat 10:00'da verileceğini söyledi.


VELİ SARIBOĞA