Şike davasında sürpriz misafir

Mahkeme salonuna gelen sürpriz isim önce hakimle sonra Aziz Yıldırım'la konuştu.

Giriş Tarihi 27 Haziran 2012, 00:00 Güncelleme 27 Haziran 2012, 13:24
Şike davasında sürpriz misafir

İÇİNDEKİLER

Futbolda şike suçlamasıyla Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu 93 sanık hakkında yürütülen davanın 21. duruşması başladı.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu ve Yusuf Turanlı getirildi. Serdar Kulbilge, Abdullah Başak, Haldun Şenman ve Halil Köntek'in de aralarında bulunduğu 12 tutuksuz sanık da duruşmada hazır bulundu.

Spor ve çevik kuvvet polisleri tarafından yoğun güvenlik önmeleri altında başlayan duruşma salonuna sanıkların ve avukatlarının alınmasının ardından kimlik yoklaması yapıldı. Ardından da sanıkların yakınları ile basın mensupları duruşma salonuna alında. İzleyici bölümünün yoğunluğu nedeniyle duruşma salonuna sadece ajans muhabirleri alındı.

AZİZ YILDIRIM'A YEŞİL ELMA SERVİSİ
Futbolda şike iddialarına ilişkin davanın duruşmasında verilen ara sırasında kardeşi Ali Yıldırım tarafından tutuklu sanık Aziz Yıldırım'a garson ile yeşil elma servisi yapıldı. Tabaktaki 5 elmadan birini kendi alan Yıldırım, diğerini de sanık Haldun Senman'ın avukatına ikram etti.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen futbolda şike iddialarına ilişkin açılan davanın duruşmasında sanık avukatları, esas hakkındaki savunmalarına devam ediyor.

Ümit Karan'ın avukatı Ayhan Sağıroğlu, "Ben çocukluğumdan beri bilirim, Fenerbahçe Eskişehir'i yener. Eskişehir de 4-5 yılda bir Fenerbahçe'yi yener." dedi.

Haldun Şenman'ın avukatı Ali Rıza Dizdar ise, "Somut bir delil olmadan müvekkil hakkında suçlama yapılmıştır. Bu nedenle beraatini talep ediyorum. Bu davada şike iddiası, tamamen içi boş bir iddiadır." diye konuştu. Yasaya göre arkadaşa 'şike yap' diyorum, arkadaş şike yapmıyor. Ben suçlu oluyorum." diyen Dizdar, Şenman hakkında uygulanması istenen ceza maddesini de eleştirdi.

Duruşmaya saat 11.00'de ara verildi. Ara sırasında bir garson elindeki tabakta 5 tane yeşil elma ile servis yapmak üzere duruşma salonuna girdi. Önce elmaların kime getirildiği anlaşılamadı. Ancak jandarma, garson ile konuştuktan sonra üstlerine bilgi vermesi, elmaların tutuklu sanıklardan birine getirildiğini ortaya koydu. Yetkili jandarmanın izin vermesi üzerine de garson, elma tabağını tutuklu sanık Aziz Yıldırım'a götürdü. Elmalardan birisini sanık Haldun Şenman'ın avukatı Ali Rıza Dizdar'a ikram etti. Ancak birbirlerine uzak mesafede bulundukları için Yıldırım elmayı yaklaşık 6-7 metre uzakta bulunan Dizdar'a attı. Dizdar elmayı tutarak Yıldırım'a teşekkür etti. Yıldırım'ın tabaktaki elmalardan birini de kendisi aldıktan sonra garson, tabaktaki 3 elma ile birlikte duruşma salonundan ayrıldı. Elmaların Yıldırım'ın kardeşi Ali Yıldırım tarafından gönderildiği öğrenildi.

EMRE BELÖZOĞLU DA DURUŞMAYI İZLEDİ
Öte yandan, Atletico Madrid'e transfer olan eski Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu da duruşmaya izleyici olarak katıldı. Belözoğlu, duruşmaya ara verildiği sırada sanık bölümüne geçerek tutuklu sanık Aziz Yıldırım ile ayakta kısa bir süre görüştükten sonra duruşma salonundan ayrıldı.

Bu sırada eski Fenerbahçe yöneticilerinden Murat Özaydınlı ile Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci arasında yaşanan diyalog dikkat çekti. Başkan Ekinci, eli ile sakalını tutan Özaydınlı'ya, "Hayırdır, yas mı tutuyorsun?" diye sordu. Özaydınlı ise "Hayır, adaleti bekliyoruz sayın başkanım." dedi. Başkan Ekinci'nin, "Hiç şüpheniz olmasın." sözleri üzerine Özaydınlı, "Bir yıl oldu sayın başkanım." dedi. Başkan Ekinci ise, "Dünya yıkılsa da adaleti buluruz." karşılığını verdi. Ekinci'nin bu sözleri, sanıklar ve izleyiciler tarafından alkışlandı.