Şampiyon Galatasaray!

Galatasaray Kadıköy Şükrü Saracoğlu'nda Fenerbahçe ile 0-0 berabere kalarak şampiyon oldu.

Giriş Tarihi 12 Mayıs 2012, 00:00 Güncelleme 12 Mayıs 2012, 22:22
Şampiyon Galatasaray!

İÇİNDEKİLER

Kadıköy Şükrü Saraçoğlu'ndaki Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu Şampiyonluk karşılaşması 0-0 berabere sonuçlandı ve Galatasaray bu sonuçla 2011-2012 sezonunu Şampiyon olarak tamamladı.

Sarı-kırmızılılar, bu şampiyonlukla birlikte toplamda 18. şampiyonluğunu aldı ve 18 şampiyonluğu bulunan ezeli rakibi Fenerbahçe'yi yakaladı. Fatih Terim ise Galatasaray'ın başında 5. kez mutlu sona ulaşmış oldu.

Tahkim Kurulu tarafından cezası ertelenen Fatih Terim'in de takımının başında çıktığı gergin geçen maçta Galatasaray, aldığı beraberlikle puanını 48'e yükselterek, Fenerbahçe'nin 1 puan önünde şampiyonluğa ulaştı ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne direkt gitme hakkını elde etti.

Alex'in yedek başladığı ve 75. dakikada oyuna girdiği karşılaşmayı kazanamayarak Şampiyonlar Ligi'ne katılım için ön eleme oynamak durumunda kalan Fenerbahçe ise play-off'ları 47 puanla ikinci tamamlamış oldu.

Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan derbi maçta takımlar gol mutluluğu yaşayamazken, maçın 65. dakikasında Fenerbahçe'den Dia, 80. dakikada ise sarı-kırmızılı takımın defans oyuncusu Ujfalusi, kırmızı kart gördü.

Karşılaşmayı yöneten hakem Cüneyt Çakır sarı-lacivertlilerden Yobo, Salçuk, Emre, Volkan, Zigler, Galatasaray'dan ise Melo, Emre Çolak ve Milan Baros'u sarı kartla cezalandırdı.



EBOUE'NİN FAULÜ GERGİNLİK YARATTI
Maç başlar başlamaz Emre ile Eboue bir pozisyonda karşı karşıya geldi. Emre, rakibini geçmek isterken Eboue sert bir faul yaptı. Tribünlerden büyük tepki gelirken, maçın hakemi Cüneyt Çakır sarı-kırmızılı oyuncuya uyarıda bulundu.

SEMİH KAYA'DAN TERS VURUŞ
Karşılaşmanın 6. dakikasında Fenerbahçe sağ kanattan geldi. Dia'nın yerden yaptığı ortaya ön direkte Semih ters bir vuruş yaptı, top az farkla yandan kornere gitti.

HAKAN SAKATLANDI
Dia'yla Hakan Balta'nın karşı karşıya geldiği pozisyonda sarı-kırmızılı oyuncu yerde kaldı. Dia, rakibini geçmek isterken kaval kemiğine bastı. Bu pozisyondan sonra yerde kalan Hakan Balta saha içerisinde tedavisi yapıldıktan sonra maça devam etti.

ZORUNLU DEĞİŞİKLİK
Galatasaray maçın 27. dakikasında zorunlu bir oyuncu değişikliğine gitti. 16. dakikada girdiği bir pozisyonda ayağını burkan Elmander, bu pozisyondan 4 dakika sonra kenara 'Beni değiştirin' işareti yaptı. Saha kenarına gelen Elmander'in ayağı sarıldı ve yeniden maça döndü ama 27. dakikada yeniden değiştirilmesi yönünde kenara işaret yaptı ve yerini bu dakikada Baros'a bıraktı.

MUSLERA'DAN KRİTİk MÜDAHALE
Fenerbahçe, 60. dakikada gole çok yaklaştı. Ceza sahası içerisine yapılan ortada altıpasın önünde kafayı vuran Semih, kaleci Muslera'yı geçemedi. Semih'in kafa vuruşunda köşeye doğru giden topta Muslara üzerine gelen topun gol olmasına izin vermedi.

DIA KIRMIZI KART GÖRDÜ
Karşılaşmanın ilk yarısında bir sarı kart gören Dia, 65. dakikada Cüneyt Çakır'ın Fenerbahçe aleyhine verdiği faulden sonra tepki olarak topa vurunca ikinci sarıyı gördü ve kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

BAROS 27'DE GİRDİ 82'DE ÇIKTI
Galatasaray, 27. dakikada Elmander sakatlanınca yerini Baros'a bırakmıştı. İkinci yarıda ise Elmander'in yerine giren Baros, 82'de yeniden saha kenarına geldi. Ujfalusi'nin kırmızı kart görerek oyun dışı kalmasından sonra Terim, Baros'u çıkarttı ve yerine Gökhan Zan'ı sahaya sürdü.